2020.07.15, Szerda

Hirdetés

Újabb úthálózat újult meg Székesfehérváron
szekesfehervar.hu

Újabb úthálózat újult meg Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2019.09.05. 08:00

A tervezett határidőre befejeződött a Deák Ferenc és a Lövölde utca közötti belső úthálózat felújítása. Lakossági jelzések alapján, önkormányzati forrásból végeztek teljes burkolatcserét az útfelületeken és a parkolókban. Késő ősszel a megújult utak és parkolók mellett intenzív fatelepítés is lesz - hangsúlyozta a szerdai műszaki átadáson Molnár Tamás önkormányzati képviselő.

Hirdetés

A tavaly elkezdett belső úthálózat-megújítás folytatódott idén nyáron a Deák Ferenc és a Lövölde utca közötti területen. Nemcsak az aszfaltréteg újult meg, hanem ahol szükséges volt, ott a szegélyek is, valamint felfestésre kerültek a szabályos megállást segítő burkolati jelek a parkolókban.

 

 

„A Lövölde és a Deák Ferenc utca által határolt terület belső úthálózat felújításának második üteme valósult meg, ami több mint 3500 m²-nyi felület teljes megújulását jelenti. Ez egy folyamatos munka, tavaly volt az első ütem, idén nyáron folytattuk a beruházást, jövőre pedig a belső szervizút is megújul, megoldást hozva a vízelvezetési problémákra is. A munkálatok önkormányzati forrásból valósultak meg: eddig több mint kétszázmillió forintot fordítottunk erre, és a harmadik szakasz is egy megközelítőleg százmillió forintos beruházást igényel majd a várostól. Aki erre jár, láthatja, hogy egy egységes felület jött létre, ami az itt közlekedők komfortérzetét is javítja.” – mondta el Molnár Tamás önkormányzati képviselő.

 

 

„A Lövölde út 1. számú épület mögötti, valamint a Deák Ferenc utca 30. és a Lövölde utca 15. szám közötti utaknak a felújítása júniusban kezdődött és határidőre befejeződött. Az út- és parkolófelületek megújítása során összesen 733 méteren cserélték ki a szegélyt is, és ahol szükséges volt, ott a vízelvezetés problémáit is kijavította a kivitelező.” – mondta el a műszaki átadás-átvételi eljárás megkezdésekor Lángi Judit, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. útüzemeltetési egységvezetője.

Molnár Tamás kérte a lakókat, hogy jelezzék problémáikat, javaslataikat, szerintük a körzetben hol lenne még szükség burkolatfelújításra vagy egyéb munkálatokra. Az önkormányzati képviselő kiemelte, hogy lakossági kérésre elindult az Erzsébet úti lakótelep teljes belső úthálózati felújításának tervezése – ami régi jogos igény –, a kivitelezésre jövőre kerülhet sor.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeútfelújítás