2024.03.29, Péntek
Újabb német tűzoltó autóval gyarapodott a Fehérvári Tűzoltó Egyesület
szekesfehervar.hu

Újabb német tűzoltó autóval gyarapodott a Fehérvári Tűzoltó Egyesület

szekesfehervar.hu

2019.09.22. 08:00

A schwäbisch-gmündi és székesfehérvári tűzoltók közös tűzoltóautó-átadási ünnepségét rendezték meg pénteken. A Fehérvári Tűzoltó Egyesület német barátai révén idén is egy nagy oltási teljesítményű tűzoltóautóval gazdagodott.

Hirdetés

"Tavaly ünnepelte a Fehérvári Tűzoltó Egyesület és a Schwabisch Gmündi Tűzoltóság a 25 éves baráti kapcsolatát és minden évben megajándékozzák az egyesületet egy új eszközzel, vagy tűzoltóautóval. Idén is egy nagy oltási teljesítményű járművet kaptak, ezzel Fehérvár biztonsága is növekszik." - mondta el Viza Attila közbiztonsági tanácsnok az esemény kapcsán.

 

 

A rendezvényen a város nevében elismerő oklevelet adott át Viza Attila tanácsnok Takács József tűzoltó alezredesnek, aki 30 éve hivatásos tűzoltó Székesfehérváron.

 

 

Koppán Viktor Dávid, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület elnöke méltatásában elmondta, hogy Takács József, miután felszerelt tűzoltónak, egy év múlva máris a szolgálatparancsnoki székben találta magát, így egyszerre kellett a tűzoltószakmai ismereteket és az emberek vezetését elsajátítania. Hozzátette, hogy Takács József alapítója, megálmodója a Fehérvári Tűzoltó Egyesületnek, kitartása legendás. Jelenlegi beosztásánál fogva mint vezető tisztségviselő nem vehet részt az egyesületben, azonban tanácsadóként minden fontos döntésben részt vesz.

AktuálisFehérvári Tűzoltó Egyesület tűzoltó autó