2024.04.28, Vasárnap
Több mint ötszáz kondérban fő a lecsó - megkezdődött a 15. Lecsófőző Vigasság
szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

Több mint ötszáz kondérban fő a lecsó - megkezdődött a 15. Lecsófőző Vigasság

szekesfehervar.hu

2019.09.21. 14:05

Idén is több mint ötszáz kondérban főznek a résztvevők a Fehérvári Lecsófőző Vigasságon. A 15. születésnapját ünneplő rendezvény a közös főzés élménye mellett utcazenével és szórakoztató színpadi műsorral is várja a vendégeket.

Hirdetés

Idén is több mint ötszáz társaság jelentkezett és foglalt főzőhelyet a Zichy liget, Dózsa György út, Móri út egy vagy akár több pontjára, hogy együtt töltsenek egy napot.

 

 

A főzők számára korán indult a program, a kijelölt helyeket reggel fél héttől lehetett elfoglalni, berendezni. Azoknak, akik zsűriztetni is kívánták lecsójukat, a Zenepavilon melletti standnál kellett regisztrálni. A zsűri tagjai délelőtt körbejártak a főzők között, és tanácsokkal is ellátták a csapatokat annak érdekében, hogy igazán jó lecsók készüljenek.

 

 

A legjobbnak választott ételeket készítő csapatok mindegyike értékes nyereményekkel, a lecsófesztivál logójával ellátott ajándéktárgyakkal távozhat a főzőversenyről. Ízvilág, állag, tálalás – hagyományosan ezek a zsűrizés legfontosabb szempontjai, erre készülnek a verseny résztvevői és a zsűri tagjai is.

 

 

A családokat a Zichy ligetben egész nap játszóházak, gyerekfoglalkoztatók várják.

A színpadon már délelőtt elkezdődött a műsor: egymást követték a táncos produkciók, felléptek a Felicita KTSE, a Free Spirit Dance Stúdió és a Főnix Rock and Roll SE csoportjai. A délelőttöt a városi nyugdíjasklubok sportvetélkedőjének eredményhirdetése zárja.

Galéria

AktuálisLecsófőző VigasságSzékesfehérvárFejér megye