2024.03.28, Csütörtök
Monarchia korabeli laktanyából épült modern campus Székesfehérváron
Fotók: Kincses Péter

Monarchia korabeli laktanyából épült modern campus Székesfehérváron

magyarepitok.hu

2019.09.04. 11:21

Az épület régi karakterét és elveszett oromzatait is visszanyerte az Épkar és a Laterex munkájával, a mostani tanévben már ezer diákot szolgál.

Hirdetés

Székesfehérváron szerdán átadták a Corvinus Egyetem új campusát. Az intézmény B épületét egy monarchia korabeli huszárlaktanya teljes felújításával hozta létre a Laterex Építő Zrt. és Épkar Zrt. A tavaly februárban elkezdett projekt a terveknek megfelelően az idei tanévkezdésre készült el, és mintegy ezer diák igényeit szolgálja ki.


Új helyre került a főbejárat

A közel kétezer négyzetméteres téglaépületet anyagában és karakterében az eredeti állapotnak megfelelően őrizték meg, sőt, a megsemmisült oromzatait is helyreállították. Átalakításra került ugyanakkor a lépcsőház, az épületet liftekkel szerelték fel, a főbejárat pedig a délkeleti helyett az északnyugati szárnyba helyezték.

Az épületben az alábbi helyiségeket alakították ki:

  • egy 160 fős nagyelőadót a földszinten,
  • egy 80 és egy 40 fős kisebb előadótermet,
  • oktató- és szemináriumi termeket, konzultációs szobákat,
  • egy számítógépes oktatótermet az első emeleten,
  • egy könyvtárt a tetőtérben.


A közelben lakópark is épül

Az építmény a hallgatók mellett a kutatókat is segíti, így vannak benne oktatói-kutatói bázisként szolgáló laborok is. A korábbi sajtóhírek szerint a Székesfehérvári Épületfenntartó és Hőszolgáltató (Széphő) Zrt. jóvoltából az épület rákapcsolódik majd a város távhőellátási rendszerére.

Az egyetemi épületté átépülő laktanya és az újonnan felépülő sportcsarnok közelében egy lakópark is épül: az első ütemében 199 lakással létrejövő Campus Sétány bokrétaünnepségéről itt írtunk.

 

AktuálisSzékesfehérváriskolafelújításCorvinus EgyetemLaterex Építő Zrt.oktatási beruházásÉpkar Zrt.