2024.04.24, Szerda
Kajla sikerének köszönhetően több mint 100 ezer gyerek fedezhette föl vasúttal Magyarországot
mavcsoport.hu

Kajla sikerének köszönhetően több mint 100 ezer gyerek fedezhette föl vasúttal Magyarországot

mavcsoport.hu

2019.09.07. 08:00

Július után a Kajla útlevél augusztusban is óriási sikert aratott az alsó tagozatos iskolások körében. A két nyári hónap alatt 100 ezer kisdiák utazott ingyen a MÁV-START és a GYSEV járatain a kíváncsi magyar vizsla kölyök nyomában. Ezeknek az utazásoknak az össztávolsága közel 10 millió kilométer volt.

Hirdetés

A tapasztalatok alapján egyértelmű, hogy Magyarország összes régiójába szívesen utaztak a kedvezmény segítségével a gyerekek családdal vagy társaikkal közösen. Az ország nagyvárosait is szívesen látogatták a diákok, de a Dunakanyar, a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó végig a legnépszerűbb úti célok voltak. A 100,5 ezer utazásra közel 8 ezer eltérő viszonylaton került sor.

Augusztus végéig minden gyermek, aki a vonaton bemutatta Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány), ingyenes Kajla jeggyel utazhatott a MÁV-START és a GYSEV belföldi járatain. A járatokon a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményben részesült, amennyiben más kedvezménnyel nem rendelkezett.

 A Kajla kampánnyal kapcsolatos információk a www.kajla.hu oldalon érhetők el.

AktuálisKajlautazásvonatMÁV Start Zrt