2024.04.20, Szombat
Gripenek is lesznek a hétvégi Börgöndi Repülőnapon

Gripenek is lesznek a hétvégi Börgöndi Repülőnapon

szekesfehervar.hu

2019.09.04. 08:00

Idén is az év egyik legkiemelkedőbb fehérvári repülős eseménye lesz idén is a Börgöndi Repülőnap lesz szeptember 8-án, vasárnap. Idén már 24. alkalommal szervezi meg az Albatrosz Repülő Egyesület a programot. A színes légi és földi programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek szórakozást kínálnak.

Hirdetés

Várnak minden érdeklődőt a Nemere projekt sátrában is, ahol újabb részleteket ismerhetnek meg a Nemere újjászületéséről és megnézhetik, hogyan áll jelenleg a gép építése.

 

 

Akik nem autóval mennek, azok a retró Ikarus busszal is érkezhetnek. A Piac térről 8 óra 30-tól óránkénti sűrűséggel buszjárat indul a repülőnapra.

 

 

Az L-29 Delfin érkezik reggel 9:30-kor Börgöndre, majd modellező bemutatók lesznek. Tíz órakor kezdődik a megnyitó, melyet ejtőernyős bemutató követ, majd a siklóernyősöké lesz a levegő és számtalan érdekes repülő bemuztatóját láthatjuk a délelőtti programban. A délutáni bemutatókat kettőkor a Gripenek kezdik, de áthúz majd a repülőtér fölött a Magyar Honvédség szállítórepülőgépe is. A délutáni programokat Józsa Dávid vitorlázó műrepülő és Veres Zoltán motoros műrepülő bemutatója zárja majd.

Idén is lesz majd sétarepülés, többek között a Li-2-es repülőgéppel Székesfehérvár fölött.

AktuálisBörgöndi RepülőnapgripenAlbatrosz Repülő Egyesület