2020.07.15, Szerda

Hirdetés

Éremeső az országos légpuska lövészversenyen
pixabay - illusztráció

Éremeső az országos légpuska lövészversenyen

fejer.katasztrofavedelem.hu

2019.09.06. 15:10

Arany-, ezüst és bronzérmekkel tértek haza a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a székesfehérvári hivatásos tűzoltóság versenyzői a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Nyíltirányzékú Légpuska Lövészversenyéről szeptember 4-én. A meghívásos versenyt harmadik alkalommal szervezte meg a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a zalaegerszegi lőtéren.

Hirdetés

A megjelent lövészeknek összesen harminc lövés teljesítésére volt lehetőségük, ebből tíz a bemelegítő, úgynevezett próbalövés volt. Ezt követte az éles verseny, amely során két külön lőlapra tíz-tíz lövést kellett leadnia minden indulónak, a teljesítést követően pedig a zalaegerszegi sportegyesület hivatalos bírája értékelte ki a lőlapokat.

A női mezőny csapatversenyében első helyezést ért el a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata (Bagoly Beáta tűzoltó zászlós, Katona Helga tűzoltó főhadnagy és Truckeszitz Anita tűzoltó százados). Egyéni kategóriában bronzérmet szerzett Truckeszitz Anita tűzoltó százados, az igazgatóság humánszolgálatának munkatársa.

A férfiaknál egyéni kategóriában a dobogó legfelső fokára Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei tűzoltósági főfelügyelője, a dobogó második fokára Sajtós László tűzoltó főtörzsőrmester, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerparancsnoka állhatott. A csapatversenyben pedig bronzérmet szereztek a Fejér megyeiek (Bali Attila tűzoltó zászlós, Geiger Zoltán tűzoltó alezredes és Varga Csaba tűzoltó főtörzsőrmester).

Aktuálislégpuskalövészverseny