2024.04.19, Péntek
Bakonykútiban lesz hétvégén Herbarius túra

Bakonykútiban lesz hétvégén Herbarius túra

szekesfehervar.hu

2019.08.07. 10:00

A gyógynövénygyűjtő túrák keretében vasárnap Bakonykútiba invitálja az érdeklődőket a Herbarius program sorozata: a virágzó nyári természet kincseit ismerhetik meg és gyűjthetik a résztvevők Lencsés Rita szakértő vezetésével. A programra előzetes bejelentés szükséges!

Hirdetés

A Természet patikája elnevezésű Herbarius túra ezúttal Bakonykútiba hívja hétvégén a természetszerető érdeklődőket, akik kíváncsiak, milyen ajándékokat kínál még a virágzó mező, és szeretnék feltölteni házipatikájukat.

Lencsés Rita gyógynövényszakértő vezetésével a kedvező klímájú, különleges élőhellyel ismerkedhetünk meg, és gyűjthetünk számos gyógynövényt. Ehhez célszerű vágószerszámot hozni, valamint a gyűjtésre alkalmas papírzacskót, a túraindító kóstolóhoz pedig poharat.

A program augusztus 11-én, vasárnap indul 9.15 órakor, a találkozó a bakonykúti buszmegállónál lévő Kúti kocsmánál lesz. A megközelítés egyénileg történik, a szervezők a székesfehérvári buszpályaudvarról 8.40 órakor induló járatot javasolják. A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges: a [email protected], 70/338-6173 vagy a [email protected], 30/296-6480 elérhetőségeken. A túra körülbelül 13 óráig tart, az időjárás miatt mindenképpen javasolt a védőruházat és a frissítő. A részvételi díj 1300 forint.

AktuálisBakonykútiFejér megyeHerbarius túragyógynövény