2024.04.25, Csütörtök
3D animáció és zenés mapping a Királyi Napok nyitányán - megmozdult a Járásbíróság épülete
szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

3D animáció és zenés mapping a Királyi Napok nyitányán - megmozdult a Járásbíróság épülete

szekesfehervar.hu

2019.08.10. 15:13

A Székesfehérvári Királyi Napok nyitó estéjén megmozdult a Székesfehérvári Járásbíróság épülete. A 3D animációi és a panoramikus vetítései által világhírűvé vált Bordos László Zsolt a tavalyi nagy sikert követően másodszor vetítette be és rendezte át az épület homlokzatát. A látvány szombaton és vasárnap este is megcsodálható lesz.

Hirdetés

A tízperces zenés mapping során – amelyben a valódi tér és a virtuális 3D animáció keveredett – megmozdultak, átrendeződtek a felületek, ennek köszönhetően a nézők lenyűgöző látvány részesei lehettek.

A vetítendő épületet, jelen esetben a Járásbíróság épületét lézerrel szkennelték, majd ez alapján 3D-s modellt hoztak létre, ennek segítségével készültek az animációk, melyeket nagy felbontású, nagy fényerejű projektorok vetítettek az épületre, a vetítést robotlámpák és stroboszkópok egészítették ki.

Az idei Királyi Napokra Bordos László Zsolt új animációt készített, a technika is változott, a fehérvári nézők világpremiert láthattak.

Egy olyan rendszert fejlesztettünk ki a vetítésben közreműködő VisualPower és a fénytechnikát biztosító Colossal Rental szakembereivel, Sárkány Ferenccel és Bálint Gáborral, amely lehetővé tette a fények pontos megtervezését az animációval összhangban.” - emelte ki a műhelytitkokról az alkotó.

A további vetítések időpontjai:
augusztus 10-11., szombat-vasárnap 21.00, 21.30, 22.00 és 22.30 órakor

Galéria

Aktuális3Danimációkirályi napokSzékesfehérvárFejér megye