2021.07.31, Szombat
Öta aranyémet szereztek az ARAK atlétái a felnőtt országos bajnokságon
szekesfehervar.hu

Öta aranyémet szereztek az ARAK atlétái a felnőtt országos bajnokságon

szekesfehervar.hu

2019.07.29. 21:33

A hétvégén rendezték a 124. Atlétikai Magyar Bajnokságot – az ARAK atlétái itt is remekül szerepeltek. Az esélyesnek számító versenyzők igazolták a papírformát, aminek öt fehérvári aranyérem lett az eredménye.

Hirdetés

A leggyorsabb férfi atléta, Szabó Dániel 100 méter síkon nagy csatában egyetlen századmásodperccel győzött, 200 méteren pedig ezüstöt szerzett. Az U20-as Eb-ről épp csak hazatérő versenyzők igazolták, hogy itthon a felnőttek között is a legjobbak. Takács Boglárka 100 és 200 méteren egyaránt egyéni csúcsot futva mindkét távon aranyérmes lett, ezzel először szerzett a felnőtt mezőnyben bajnoki címeket a 17 éves fehérvári lány. Mátó Sára 400 gáton ezt már tavaly elérte, most megvédte címét, megszorítani sem tudták az ellnfelek.

A Takács Boglárka, Mátó Sára, Zsiga Mónika, Endrész  összetételű csapat a 4x100 méteres váltóban a második helyen zárt. Rúdugrásban Siskó Zsófi utasította maga mögé a teljes mezőnyt, szintén nem először. Endrész Klaudia – szintén egy sikeres Eb-vel a háta mögött – távolugrásban ezúttal nem bizonyíthatott, mert a szám az időjárási körülmények miatt nem került megrendezésre, ez a sors jutott a kalapácsvető Pásztor Bencének is. Ezeket a versenyszámokat - ha az időjárás is úgy akarja - kedden Budapesten, valamint szerdán Szombathelyen rendezik.
Az eddig "csonka" bajnokságon megszerzett öt ARAK-os aranyéremmel és két ezüstéremmel már a felnőtt mezőnyben is a legeredményesebb egyesület lett a székesfehérvári ARAK UP. Akadémia!

AktuálisARAK atlétaatlétikaAtlétikai Magyar BajnokságSzékesfehérvárFejér megyearanyérem