2024.04.25, Csütörtök
Három éve kezdődött járdafelújítási program fejeződött be Székesfehérváron
szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

Három éve kezdődött járdafelújítási program fejeződött be Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2019.07.23. 14:55

Több mint 270 méter hosszan 650 négyzetméternyi területen épült térköves burkolat a Köfém lakótelepen átvezető sétányon, mely mellé új padokat is helyeztek. A burkolat szélességét a meglévő fák határozták meg és az építés során semmmilyen károsodás nem érte a zöldterületet.

Hirdetés

Sokan használják a Köfém lakótelepen átvezető sétányt, aminek nagyon rossz volt már a régi burkolata, most viszont sikerült szép felületre cserélni az elmúlt egy hónapban – mondta a körzet önkormányzati képviselője dr. Dienesné Fluck Györgyi.

 

 

Az új sétány mellett a padokat is újakra cserélték a fák alatt. "A Köfémen három éve kezdtük el a járdák felújítását és mostanra sikerült ezzel a programmal végezni." - mondta a körzet önkormányzati képviselője. A lakótelep útjainak a felújításával folytatódik a Köfémen a burkolatok megújítása.

 

 

Az elöregedett botlásveszélyes aszfaltburkolatot elbontottuk, melynek helyére egy sétányt alakítottunk ki - mondta Tímár Tibor a Városgondnokság útüzemeltetési csoportjának útellenőrzési vezetője. Több mint 270 méter hosszan 650 négyzetméternyi területen épült térköves burkolat, melyhez mintegy 600 méter hosszan épült szegély. A sétány szélessége változó, ugyanis igazodtak a fákhoz és sikerült úgy megvalósítani a beruházást, hogy a növényzetben semmilyen kár nem keletkezett. Kiemelte, hogy a Köfém lakótelepen három éve kezdődött járdafelújítási programnak egyik utolsó eleme volt a sétány teljes felújítása.

Aktuálisjárdafelújítási programSzékesfehérvárFejér megyeKöfém lakótelep