2024.03.28, Csütörtök
Székesfehérvár Nap Schwäbisch Gmündben óriásbábokkal és lecsóval
szekesfehervar.hu

Székesfehérvár Nap Schwäbisch Gmündben óriásbábokkal és lecsóval

szekesfehervar.hu

2019.06.04. 08:00

A székesfehérvári királyi óriásbábok és a híres magyar lecsó is elkápráztatták schwäbisch gmündi testvérvárosunk közönségét a hétvégén, a helyi kertészeti fesztivál keretében tartott Székesfehérvár Napon. A rendezvény keretében megünnepelték a Székesfehérvári Tűzoltó Egyesület és a német város tűzoltóinak 25 éves együttműködését is.

Hirdetés

A székesfehérvári történelmi óriásbábok közül kettő Schwäbisch Gmündben járt a hétvégén.

A német testvérváros meghívására szombaton a Remstal Gartenschau kertészeti fesztivál programjaként Székesfehérvár Napot tartottak, mely alkalomból Szent István és Gizella királynő óriásbábjait középkori zenei kísérettel vonultak végig Schwäbisch Gmünd hangulatos, macskaköves utcákból álló belvárosán.

 

 

A testvérváros érdeklődő közönsége délben a Székesfehérvári Tűzoltó Egyesület tagjai által főzött lecsót is megkóstolhatta a város főterén – több mint száz adagot osztottak ki a résztvevőknek.

 

 

A Székesfehérvár Napot Richard Arnold főpolgármester nyitotta meg és mutatta be a fehérvári látványosságokat. A tűzoltók közötti együttműködés 25. évfordulója alkalmából egy különlegesen díszített grillt adott át a főpolgármester Koppán Viktor Dávid egyesületi elnöknek.

AktuálisSzékesfehérvár Napkirályi óriásbáblecsóSchwäbisch Gmünd