2020.02.20, Csütörtök

Hirdetés

Megújult járdákat adtak át a Köfémen
okkfehervar.hu - Fotó: Molnár Artúr

Megújult járdákat adtak át a Köfémen

okkfehervar.hu

2019.06.18. 19:00

Hat megújult járdaszakaszt adtak át ma délelőtt a Köfém lakótelepen. A beruházás csaknem eléri az 50 millió forintot. Közben készül a teljes lakótelepet átszelő térköves sétány is, melyet a tervek szerint július végén adnak át.

Hirdetés

A Városgondnokság ÚT-HÍD 2017-2019. programja keretében megvalósult felújítás érintette a Köfém lakótelep 18. - 20., 21. - 23., 36. - 38. és a Budai u. 163. sz. előtti, 36. és 39. közötti, valamint az orvosi rendelőhöz vezető járdákat.

Dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő elmondta, a Köfém lakótelep épületei és kiszolgáló járdái az 1960-as években készültek, azóta itt nem volt felújítás. Egyes szakaszok balesetveszélyessé, leomlott állapotúvá váltak, de volt olyan szakasz is, ahol nem is volt járda, így a fűben, vagy éppen a keskeny úttesten lehetett gyalogolni. A teljes járdafelújítási programjuk három éve kezdődött és most fejeződött be. Minderre nagy szükség volt, és a lakók örülnek is neki.

Tímár Tibor, a Városgondnokság útfenntartási ügyintézője arról beszélt, hogy a betonos járdák elöregedett kopórétegét eltávolították, kijavították az alépítményben talált hibákat, újjáépítették a csatlakozó szegélyeket, majd aszfaltréteggel fedték be az érintett szakaszokat. A munkával mintegy másfél hónap alatt végeztek.

Közben külön projektelemként készül a Köfém lakótelepet teljes egészében átszelő, új sétány is, a tönkrement aszfaltréteg helyére térkőburkolat kerül. A beruházás szerződés szerinti befejezési határideje szeptember 30., de azon lesznek, hogy jóval előbb, már július végén átadják a sétányt.

A járdafelújítás és sétányépítés teljes bekerülési költsége 49 millió 600 ezer forint, amelyet a város saját forrásból biztosít.

Galéria

AktuálisKöfém lakótelepjárdafelújításFejér megyeSzékesfehérvár