2024.04.26, Péntek
Harmincegy csapat versenyzett Székesfehérváron a LEGO robotépítési és programozási versenyén
szekesfehervar.hu - Fotó: Molnár Artúr

Harmincegy csapat versenyzett Székesfehérváron a LEGO robotépítési és programozási versenyén

szekesfehervar.hu

2019.06.12. 20:00

Az Edutus Egyetem hatodik alkalommal rendezi meg a World Robot Olympiad™ (WRO™) LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi versenyt, a regionális elődöntőre Székesfehérváron, a Kertész Csárdában került sor kedden. A verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

Hirdetés

A versenyre idén 176 csapat jelentkezett, a székesfehérvári fordulóban 31 csapat versenyzett 7 megyéből.

 

 

A diákok négy korosztályban mérték össze tudásukat a regionális elődöntőben, a győztesek a tatabányai nemzeti döntőre kvalifikálják magukat, onnan pedig a győri novemberi világdöntőre mehetnek tovább a legjobbak. A szabályok minden évben január 15-én hozzák nyilvánosságra, regisztrálni az adott ország szervezőinél lehet. A szabályokat előre tudják és a versenypályát is megrendelhetik, gyakorolhatják otthon a különböző feladatokat. A robotokat a diákoknak szétszerelt állapotban kellett elhozniuk a versenyre, az első feladat az volt, hogy építsék össze a robotot és a pályán teszteljék az éles versenykörök előtt.

 

 

A verseny megnyitóján Molnár Tamás ifjúsági tanácsnok a diákokhoz szólva elmondta, hogy Székesfehérváron mintegy 5000 robot dolgozik a gyárakban, hogy előállítsák a multinacionális cégek termékeit.

"Ez azt jelenti, hogy azzal a tudással, amit ma bemutattok és azokkal az ismeretekkel, amiket megszereztetek, ti vagytok a jövő munkavállalói." - fogalmazott Molnár Tamás tanácsnok, hozzátéve, hogy egyre inkább olyan munkavállalókra van szüksége a cégeknek, akik be tudják programozni a robotokat. "Az általatok megszerzett tudással jó eséllyel fogtok jó munkát találni Székesfehérváron, ahol tárt karokkal várjuk azokat a fiatalokat, akik magas szintű tudással bírnak." - emelt ki. 

AktuálisLEGO SzékesfehérvárFejér megyeWorld Robot OlympiadEdutus Egyetemrobotépítésprogramozás