2024.07.22, Hétfő
Országúti kerékpárversenyt rendeznek Csákváron
pixabay - illusztráció

Országúti kerékpárversenyt rendeznek Csákváron

MTI

2019.04.02. 20:00

Országúti kerékpárversenyt rendeznek május 11-én a Fejér megyei Csákváron, a profi, chipes időmérésű viadal egy egész napos családi sportnap része lesz.

A keddi, csákvári sajtótájékoztatón Illés Szabolcs polgármester hangsúlyozta, hogy a sportnap gerincét a kerékpársport adja és olyan látványos bemutatók is lesznek, mint a bringafoci.

Közölte, hogy a családokat kilenc kilométeres városkerülő biciklitúra várja, az igazi versenyt azonban 20 és 39 kilométeres távokon rendezik meg. A megmérettetéseken 300-400 fő részvételére számítanak - tette hozzá.

A városvezető jelezte, hogy jövőre szeretnék futóversennyel bővíteni a rendezvényt, hogy aztán egy színvonalas duatlon versennyé "olvasszák össze" a két sportágat.

Csomor Tamás főszervező elmondta, hogy a kerékpárverseny mellett rendeznek egy 80 méteres sprintversenyt is, amelyen "bármilyen biciklivel, bárki részt vehet". A legjobbak Szalontay Sándor pályakerékpáros magyar bajnokkal is összemérhetik gyorsaságukat.

Az eseményen résztvevő Szalontay Sándor, a VeloClass Velence pályakerékpárosa kiemelte: a tavalyi esztendőben a 86. helyről a tizenkilencedikre lépett előre a világranglistán, amely egy igazán kemény csapatmunka eredménye. Reményét fejezte ki, hogy idén még tovább javít majd ezen a helyezésen.

AktuálisFejér megyekerékpárversenysportnapCsákvár kerékpársport