2024.04.20, Szombat
Középiskolások Közlekedésbiztonsági Kupája Székesfehérváron
police.hu

Középiskolások Közlekedésbiztonsági Kupája Székesfehérváron

police.hu

2019.04.05. 15:00

A verseny három kategóriájának első helyezettjei a Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőn képviselik majd Fejér megyét.

Hirdetés

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága és a Fejér Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a fiatalok helyes közlekedésre nevelése, ismereteik bővítése és balesetmentes közlekedésük elősegítése céljából vetélkedőt hirdetett meg a középfokú oktatási intézmények tanulói részére.

A középiskolások közül kerül ki a jövő közlekedő nemzedéke, akik példamutató magatartásukkal elősegíthetik a jelenleg kifogásolható közlekedési morál pozitív irányú változását. E nemes cél jegyében hirdették meg a szervezők azt a versenyt, melynek Fejér megyei döntőjére 2019. április 4-én került sor Székesfehérváron. Az eseményre 14 középiskolai intézmény, illetve kollégium diákjai neveztek, akik 3 kategóriában mérhették össze tudásukat. A kerékpáros kategóriában 9, a segédmotoros-kerékpár kategóriában 3, míg a személygépkocsis kategóriában 7 jelentkező induló volt.

A kerékpáros kategóriában végül Nágl Maja (Ciszterci Szent István Gimnázium),  a segédmotoros-kerékpár kategóriában Bánfi Renáta (Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI, míg a személygépkocsi vezetőknél Bodnár Kitti (Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma) végzett az első helyen.

Mindhárom kategória 1-3. helyezettjei értékes díjakat, vásárlási utalványt, valamint ajándékcsomagot kaptak. A kategóriák győztesei, felkészítő foglalkozásokon való részvételt követően alkotják majd Fejér megye csapatát a 2019. április 16-18. között Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőben.

Galéria

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeKözlekedésbiztonsági Kupa