2024.04.19, Péntek
Kezdődik az Egyházmegyei Múzeum felújítása Székesfehérváron
szekesfehervar.hu

Kezdődik az Egyházmegyei Múzeum felújítása Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2019.04.24. 19:00

A munkálatok a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumot, a Barátok Boltját és az Rex Cultura Kft. Egyházmegye fenntartásában működő központi konyháját érintik. A múzeum 2019. április 18-tól a kivitelezés befejezéséig, várhatóan 2020. júniusig zárva tart. A Barátok Boltja 2019. április 23-tól rövid zárva tartás után a Liszt Ferenc u. 1-ben folytatja működését.

Hirdetés

A konyhán készült ételek pedig a Mátyás király körút 1. szám alatti Szent Gellért Sörözőben fogyaszthatók a felújítás ideje alatt.

A Magyar Szent Család nyomában tematikus zarándokút fejlesztése a Székesfehérvári Egyházmegyében elnevezésű, GINOP-7.1.4-16-2016-00006 számú projekt keretében megkezdődik a Székesfehérvár, Városház tér 4. szám alatti egykori ferences rendház felújítása.

Az építési munkálatok keretében sor kerül a homlokzat rekonstrukciójára, a nyílászárók cseréjére, új portálok beépítésére. A múzeum fogadóterének bővítése mellett egy kávézót is kialakítanak az épületben. Továbbá sor kerül az épület belső udvarának burkolására és zarándokudvarrá alakítására. A kivitelezés során megvalósul az épület akadálymentesítése is, ami magába foglalja a lift építését, az akadálymentes mosdó kialakítását, továbbá a konyhai rész technológiai fejlesztése is megvalósul. Az építési munkákon kívül interaktív élményeket adó eszközök és a konyha felszereléséhez szükséges eszközök beszerzése is a program része.

AktuálisépületfelújításSzékesfehérvárFejér megyeEgyházmegyei Múzeum