2024.07.21, Vasárnap
Családháló díjat kapott a székesfehérvári szülészet
szekesfehervar.hu

Családháló díjat kapott a székesfehérvári szülészet

szekesfehervar.hu

2019.03.04. 20:00

Családháló díjban részesült a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szülészeti Osztálya. A szombati budapesti díjátadón a gyermekekért és családokért végzett áldozatos szakmai munkát ismerték el. A székesfehérvári Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon 2500 gyermek születését segítik évente. Az év óvónőjének Németh Istvánné Pál Évát a Tulipános Óvoda óvónőjét választották.

Évtizedek óta folyamatosak a fejlesztések, igazi családbarát hely a fehérvári osztály.

Több évtizede dolgoznak a fehérvári szülészeten a családközpontúság elvei szerint. Odafigyelnek a szülésre és az azt követő napokra is. Igazi családok születnek itt, vallja az osztályvezető főorvos.

Hagymásy László osztályvezető főorvos, elmondta, hogy a szülést követően a gyermekek és az anyukák olyan szobában vannak, hogy a nap 24 órájában együtt lehetnek. Igény szerint szoptathatnak és mire hazamennek nagyon jól megismerik egymást, illetve biztonsággal tudják az újszülöttek igényeit ellátni. Hagymásy László köszönetet mondott minden kismamának és kollégának, hiszen egy kismama felterjesztése alapján, és a leghitelesebb személyek, azaz a szülők és hozzátartozók szavazatainak köszönhetően lett Családháló díjas a szülészet.

Közel 100 fős az orvosi, nővéri és műtős csapat, akik a mindennapokban a biztonságról, a babák és a kismamák körüli teendőkről gondoskodnak az osztályon.

Bognár Beáta főnőnővér-helyettes, szülőszobai részlegvezető elmondta, hogy az anyukák saját maguk válaszhatják meg például a vajúdás alatt a testhelyzetet. Nagyon fontos, hogy ne érezzék, hogy a szülőszobán kötöttségben vannak, hanem szabadon, belülről, amit éreznek annak megfelelően tudják végigvinni a születés folymatát. Ebben ad meg minden segítséget a komfortosan kialakított, egyszemélyes szülőszobákkal, és az alternatív szülési módok biztosításával is az intézmény. A Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon 2500 gyermek születését segítik évente.

2018 óvónője lett Németh Istvánné Pál Éva 

A Tulipános Óvoda Éva nénije 1988-ban szerzett óvónői diplomát. 1998-tól 2000-ig a Budapesti Tanítóképző Főiskolán, 2001-től 2002-ig az ELTE Tanító és Óvónőképző Főiskolai karán tanult.

 

 

Óvónői pályafutását 1979. szeptember 1-jén kezdte a székesfehérvári Tulipános Óvodában, akkori nevén Velinszky lakótelepi óvodában, ahol immáron 40 éve neveli a gyermekeket. Az Óvodában 20 évig vezette a komplex művészeti nevelés munkaközösséget. 2004-ben Székesfehérváron Tanácsosi címet kapott.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeCsaládháló díjszülészet