2024.03.28, Csütörtök
Pályázati forrásból újult meg az alcsútdobozi József Nádor Általános Iskola
alcsutdoboz.hu

Pályázati forrásból újult meg az alcsútdobozi József Nádor Általános Iskola

MTI OS

2019.02.08. 12:26

Lezárult az „Energetikai Korszerűsítés Alcsútdoboz Településen” című projekt. A 120,00 millió Ft európai uniós támogatás segítségével a József Nádor Általános Iskolának helyt adó épületek felújítása történt meg.

Hirdetés

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, mely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatás formájában került finanszírozásra.

A TOP-3.2.1-15 kódszámú, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati felhívás keretében Alcsútdoboz Település Önkormányzat lehetőséget kapott a József Nádor Általános Iskolának helyt adó épületek energetikai felújítására.
A főépület esetében megtörtént a külső falak, a padlásfödém, az árkádfödém, a tetőteret határoló szerkezet, valamint a lapostető hőszigetelése és a nyílászárók cseréje műanyag, hőszigetelt üvegezésű ablakokra és ajtókra. A fűtési rendszer is korszerűsítésre került, mely keretében megtörtént a radiátorok, illetve a gazdaságtalan, külön kazánházból induló, távfűtéses jelleggel működő meglévő gázkazán, kondenzációs gázkazánra való cseréje is.
Az ebédlő épület – mely műemléki épület – meglévő műemlék jellegű nyílászárói kicserélésre kerültek, műemléki jelleget nem sértő szerkezetű, hőszigetelt nyílászárókra. A födém szerkezetek, valamint a lapostető hőszigetelése megtörtént. A fűtési rendszer itt is korszerűsítésre került, mely keretében a radiátorok cseréjével együtt  kiváltódott az eddigi távfűtéses rendszer,  az új kondenzációs gázkazán beépítésével.
A tantermi szárny esetében – mely, mint a régi gazdatiszti kúria, szintén műemléki épület – a meglévő műemlék jellegű nyílászárók a műemléki jelleget nem sértő szerkezetben kerültek felújításra, a belső ablakszárnyak lettek hőszigeteléssel ellátva. A födém szerkezetek hőszigetelése szintén megtörtént. A fűtési rendszer itt is korszerűsítésre került, mely keretében megtörtént a radiátorok, illetve a meglévő gázkazán kondenzációs gázkazánra való cseréje is.
 

AktuálisFejér megyeenergetikai felújításSzéchenyi 2020műemlékAlcsútdobozJózsef Nádor Általános Iskola