2024.03.29, Péntek
Mérsékelten csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma Fejér megyében
Fejér Megyei Kormányhivatal

Mérsékelten csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma Fejér megyében

Fejér Megyei Kormányhivatal

2019.02.14. 15:00

Fejér megye területén 3134 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint, 2019. február 4. és 10. között. Ez 18 % -kal kevesebb az előző hetinél.

Hirdetés

A 6. héten a megye valamennyi járási népegészségügyi illetékességi területen csökkent az influenzaszerű panaszokkal orvoshoz fordulók aránya, az előző héthez viszonyítva. A csökkenés mértéke eltérő volt az egyes területeken. A legtöbb influenzaszerű megbetegedést továbbra is a Dunaújvárosi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály illetékességi területén regisztrálták. Az influenza aktivitása azonban továbbra is a „magas” tartományban van.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a 6. héten három bejelentés érkezett a Székesfehérvári Járási Hivatal Hatósági Főosztály Népegészségügyi Osztály illetékességi területéről. A megbetegedések óvodákat érintettek, a kisgyermekeknél hirtelen jelentkező, magas, 38oC – 39oC lázzal, végtagfájdalommal, fejfájással, köhögéssel.

Az influenzajárvány ideje alatt, 2019. 2. hetétől 5 közösségi járványt jelentettek a megye területéről. A járványok 4 óvodát és 1 iskolát érintettek. A mintavételezések 2 esetben influenza A, 1 esetben influenza A és légúti óriássejtes vírus együttes kóroki szerepét igazolták.

Fejér megye területéről a 6. héten további 6 influenza A és 1 légúti óriássejtes vírus jelenlétét mutatták ki..

Az influenza figyelőszolgálat adatai három hetes összehasonlításban, a 2018/2019. évi influenza-szezonban, Fejér megyében. Megbetegedési arány 100 ezer lakosra:

 

A kórházban ápolt betegek védelme érdekében, Fejér megye valamennyi fekvőbeteg intézményében, a 2019. január 18-tól elrendelt kórházi látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad.

AktuálisinfluenzaFejér megyejárvány