2024.04.26, Péntek
Február 15-ig látható a székesfehérvári Tóparti Gimnázium hagyományos Téli tárlata

Február 15-ig látható a székesfehérvári Tóparti Gimnázium hagyományos Téli tárlata

szekesfehervar.hu

2019.02.04. 18:00

Február 15-ig látható a hagyományos Téli tárlat, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanulóinak kiállítása. A színvonalas tárlaton a grafikus, a keramikus és a textilműves diákok is képviseltetik magukat egy-egy alkotással.

Hirdetés

A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium minden évben megrendezésre kerülő szakmai tárlatát február 15-ig, 8 és 16 óra között láthatja a közönség az iskola aulájában.

A hagyományos kiállítás anyagát a művészeti tagozatra járó diákok munkáiból válogatták. Az iskola gazdag, színvonalas téli tárlata mindig a művészetis diákokról szól, amelyen minden tagozatos tanulónak szerepel egy-egy alkotása. A látogatók figyelemmel kísérhetik a grafikus, a kerámia- és a textilműves tanszak diákjainak munkáin a szakmai fejlődést, és sokat elárul az alkotókról, hogy éppen melyik elkészített darabot ajánlották fel a kiállításra.

 

 

A tárlatnyitón Dr. Vizi László Tamásné, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója kiemelte, hogy öt évfolyam diákjainak legkreatívabb, legkülönlegesebb és legértékesebb munkáit állították ki a Téli tárlaton, ahol nyomon követhetjük a fiatalok művészi, szakmai fejlődését is.

"A kiállított munkák a diákjainkból áradó tehetségről, szorgalomról árulkodnak, az alkotások gyönyörködtetnek, kedvesek, újszerű technikával készültek." - tette hozzá az igazgató, aki elismerését fejezte ki a tárlat elrendezése iránt is, amelynek segítségével még élményszerűbbé, befogadhatóbbá válik a kiállított anyag.

A kiállítás megnyitóján Török Szabolcs tankerületi igazgató a P.S I Love You című amerikai filmből idézett gondolatokat az alkotás természetéről: "Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál."

Török Szabolcs gratulált a kiállításhoz a diákoknak, alkotóknak, művésztanároknak és a gimnázium valamennyi pedagógusának. "Évről évre tanúi lehetünk annak, hogy az alkotó diákok méltó körülmények között mutathatják meg azt, hogy mit hoztak létre, mivel többek ők másoknál." - fogalmazott a tankerületi igazgató.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeTóparti Gimnázium és Művészeti SzakközépiskolaTéli tárlat