2024.07.21, Vasárnap
Újabb költségvetési forrást rendelnek az új fehérvári kórház megvalósulásához
szekesfehervar.hu

Újabb költségvetési forrást rendelnek az új fehérvári kórház megvalósulásához

szekesfehervar.hu

2019.01.24. 19:00

A székesfehérvári kórházfejlesztésről is szó volt a csütörtöki kormányinfón: a kormány azon van, hogy minden fejlesztés mindenhol megvalósuljon, de ha a valóság ilyen mértékben tér el a várakozásoktól, ha ilyen mértékű áremelkedésről van szó, akkor várni kell, amíg újabb költségvetési forrásokat rendelhetnek hozzá - mondta a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely.

Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András közösségi oldalán reagált az elhangzottakra. "Örülök, hogy Gulyás Gergely a mai Kormányinfón megerősítette, hogy a székesfehérvári MVP-beruházások – a kormány és a város között létrejött megállapodások alapján – meg fognak valósulni. Kiemelten a kórház fejlesztésének II. üteme (hiszen az első ütem az előző években szerencsére már átadásra került), valamint a középiskolai campus és a rendezvénycsarnok megépítése. Üdvözlöm miniszter úr azon bejelentését, hogy a fejlesztések szükségességével a kormány továbbra is egyetért, a beruházásokkal kapcsolatos technikai lépésekről, valamint a műszaki tartalomról pedig megkezdődnek az egyeztetések. Látni kell, hogy ezen fejlesztések nagyságrendjük okán csak állami források segítségével valósulhatnak meg." - írta hozzászólásában.

Tekintve, hogy a város az elmúlt években minden, a kormányzat által Székesfehérvárnak beígért forrást megkapott, így biztos vagyok abban, hogy ezek a célok is megvalósulnak az elkövetkező években - hangsúlyozta a város polgármestere. Mint írta azért is fontos ez, mert mindhárom beruházás kiemelt jelentőségű a város szempontjából.

A teljes tájékoztatót itt nézheti vissza!

kórházfejlesztésAktuálisSzékesfehérvárFejér megye