2024.04.16, Kedd
Tovább folytatódik a közműcsere Székesfehérváron
szekesfehervar.hu - Bácskai Gergely

Tovább folytatódik a közműcsere Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2019.01.16. 16:14

Amint az időjárás lehetővé teszi tovább folytatódik a Berényi út felújítása. A Királykúti körforgalom alatt már kicserélték az összes nagy közművezetéket. Ez a munka tovább folytatódik egészen a Vértanú utcáig, majd ezután teljes pályaszerkezet cserével együtt újítják fel az utat. A járdák is megújulnak mindkét oldalon, illetve kerékpársáv is épül. A kivitelező nyárra szeretne végezni a teljes felújítással.

Hirdetés

A Királykút körforgalom alatt kicserélték az összes közművezetéket, melynek során olyan nem várt nehézségekbe is ütköztek, amik nem vagy máshogy szerepeltek a régi terveken. Megtörtént egyébként az ivóvízvezeték, a szennyvízvezeték és a csapadékcsatorna cseréje is és ezzel a közműkiváltások már gyakorlatilag teljes egészében elkészültek a kereszteződés alatt és a becsatlakozó utcák elején - mondta Kardos Mihály a kivitelező Swietelsky Magyarország Kft. építésvezetője. A Berényi úton a napokban az új közvilágítás elektromos hálózatának kiépítése zajlik.

 

szekesfehervar.hu

 

A Csutora temetőtől egészen a Szekfű Gyula utca – Virág Benedek utca kereszteződéséig megtörténik a teljes felújítás, ami a közműkiváltásokon túl a teljes útburkolat és járdaburkolatok cseréjét és a zöldfelületek rendbetételét is tartalmazza.

Az építkezést a forgalom folyamatos fenntartása mellett végzi majd a kivitelező. Félpályás forgalomkorlátozásra kell majd számítani a munkálatok ideje alatt. A Berényi út alatt egy 400mm átmérőjű ivóvíz fővezeték is található, amit szintén kicserélnek az útfelújítás előtt, de a csapadékcsatorna és a szennyvízcsatorna mellett az ivóvíz vezetékek házi bekötései is kicserélik.

Megújulnak a járdák mindkét oldalon és kerékpársávokat is építenek az út mellett. Gyalogos átkelőhelyeket alakítanak ki középszigetekkel és le- illetve felkanyarodó sávokat is építenek a kereszteződésekben. Az út teljes pályaszerkezetét cserélik, ugyanis sok helyen vannak teherbírási problémái is a Berényi útnak.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeközműcsere