2024.06.17, Hétfő
Székesfehérvár lesz az új nevelőszülői programot bemutató országjárás következő állomása
szekesfehervar.hu - Fotó: Molnár Artúr

Székesfehérvár lesz az új nevelőszülői programot bemutató országjárás következő állomása

szekesfehervar.hu

2019.01.23. 16:00

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára és Székesfehérvár polgármestere az új nevelőszülői programról tájékoztattak szerdán, a MOL Aréna Sóstó stadionban, ahol szombaton 10-15 óráig "Lehetetlen nincs - egy nap a nevelőszülőkért" mottóval vidám családi programokra várják az érdeklődőket.

A nevelőszülői szolgálat nagyon fontos hivatás, aki ezt vállalja az a gyermekekért és rajtuk keresztül a nemzet egészéért is nagyon sokat tesz, egyúttal nagy felelősséget is vállal.

 

 

Fontos, hogy ezt a társadalom elismerje, ezért fontos az is, hogy legyen egy olyan családi nap, amelyet egy kicsit könnyedebb formában, vidám hangulatban - esetünkben egy szép és különleges helyszínen - tölthessenek el.” - emelte ki Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere, aki hozzátette, hogy minden érdeklődőt szeretettel várnak szombaton délelőtt 10 órától a MOL Aréna Sóstó stadionba, ahol családi nap keretében találkozhatnak a város és a megye nevelőszülői, gyermekeik és azok, akik esetleg gondolkodnak azon, hogy ezt a szolgálatot maguk is szeretnék vállani.

 

Fehérvár nemcsak nagy múlttal, hanem érző szívvel is rendelkezik szociális és gyermekvédelmi területeken. Szombaton az új nevelőszülői programunkat és a nevelőszülői hivatást szeretnénk bemutatni.

A 2018. év végén a Parlament fontos jogszabályt fogadott el; 2020. január 1-től bevezetik a nevelőszülői GYED-et a két évesnél fiatalabb gyereket nevelők esetében.

 

 

Bátran mondhatjuk, hogy a nevelőszülői hálózatban végzett munkát a szociális és gyermekvédelmi területen zászlóshajónak lehet tekinteni." - hangsúlyozta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, aki hozzátette, hogy erősíteni szeretnék a nevelőszülői hálózat társadalmi megbecsültségét, ezért is rendezik meg az új létesítményben az országos nevelőszülői kampány újabb rendezvényét szombaton, valamint kiemelte, hogy az országjárás keretében minden megyébe elmennek és bemutatják a nevelőszülői hivatást.

Magyarországon mintegy 15 ezer gyermeket gondoz mintegy 5 ezer nevelőszülő, azonban további 8 ezer gyermek vár szerető otthonra.

A nevelőszülők példát mutatnak a társadalmi felelősségvállalásra, hisz nem csupán passzív szemlélői egy társadalmi problémának, hanem segítenek annak megoldásában azzal, hogy amíg egy gyermeket különböző okok miatt nem helyezhetnek vissza vér szerinti családjához, addig megfelelő környezetet biztosítsanak neki.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyenevelőszülő