2024.04.24, Szerda
Robotikai versenyt hirdet középiskolásoknak az Óbudai Egyetem
szekesfehervar.hu

Robotikai versenyt hirdet középiskolásoknak az Óbudai Egyetem

szekesfehervar.hu

2019.01.05. 21:00

Középiskolásoknak hirdetett versenyt az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. A versenyen minden csapat egy-egy robotot kap, mellyel különböző feladatokat kell majd megoldaniuk a diákoknak. A Bejczy Antal versenyre maximum 3 fős csapatok jelentkezését várják 2019. január 25-ig.

Hirdetés

A versenyre ITT jelentkezhetnek az érdeklődők!

A verseny névadója, Bejczy Antal professzor Ercsiben született és Fejér Megye Díszpolgára volt. Harminckét év alatt hat szabadalma, és több mint negyven újítása volt. Az idén nyáron 85 éves korában elhunyt Bejczy Antal mérnök, fizikus, űrkutató részt vett egyebek mellett a Sojourner marsjáró megalkotásában is. A középiskolásoknak meghirdetett versenyen 12 székesfehérvári középiskola vesz részt. Minden csapat egy-egy robotot kap, mellyel különböző feladatokat kell majd megoldaniuk a diákoknak. A verseny nem titkolt célja, hogy felkeltse a műszaki orientáltságú diákok figyelmét, és motiválja őket a műszaki, mérnöki életpálya irányába.

A versenyre maximum 3 fős csapatok jelentkezését várják 2019. január 25-ig. A jelentkezők székesfehérvári középiskolások lehetnek.

A feladatokat a weboldalon keresztül kapják meg hónapról hónapra, amelyeket az Óbudai Egyetem által biztosított LEGO EV3 készletekkel kell megoldani, és a megoldásról egy youtube-ra feltöltött video-t kell beküldeni a beküldési határidő lejárta előtt. A feladatok megoldását 3 tagú zsűri pontozza kizárólag a beküldött video-k alapján.

A verseny végén a szerzett pontok alapján egy show keretein belül kihirdetik a győztes csapatokat.

AktuálisközépiskolaÓbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karrobotikai verseny