2024.04.20, Szombat
Legyőzte idegenben közvetlen riválisát a Fehérvár AV 19
Soós Attila, fehervarav19.hu

Legyőzte idegenben közvetlen riválisát a Fehérvár AV 19

szekesfehervar.hu

2019.01.06. 20:00

Rendkívül szoros mérkőzésen tudott győzni a Volán a Linz otthonában. Az első két harmadban ment az adok-kapok, de a záró játékrészben csak a fehérváriak tudtak betalálni, 3-2-es győzelmükkel mindhárom pontot behúzták és két pontra megközelítették a rájátszást jelentő hatodik helyen álló ellenfelüket.

Hirdetés

A Znojmo elleni hazai vereség után kelt útra a sógorokhoz a Fehérvár AV 19. Az EBEL alapszakaszának hajrájában minden pontnak komoly jelentősége van, már csak azért is, mert Hannu Jarvenpaa együttese számára nagyon is elérhető közelségben van a playoffot jelentő hatodik pozíció. Az izgalmakat pedig még jobban növelte, hogy a Volán éppen a Linz együttesével csatázik a helyért.

A derbin a Volán diktálta az ütemet, hiszen háromszor is Háriék jutottak vezetéshez. A nyitó húsz percben Sarauer talált be, majd a játékrész vége gólra váltott egy emberelőnyös helyzetet a Linz. Igazi rangadóhoz méltóan a középső harmadra is jutott az adok-kapokból: Luttinen góljára Brocklehurst válaszolt.

Az utolsó játékrészben szerencsére nem jött válasz Hári góljára, 3-2-re nyert a Fehérvár AV 19, amely két pontra közelítette meg a hatodik helyen álló linzieket.

Linz - Fehérvár AV 19 2-3 (1-1) (1-1) (0-1)

Gólszerzők: Schofield, Brocklehurst, ill. Sarauer, Luttinen, Hári.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyejégkorongFehérvár AV 19 SC