2024.07.22, Hétfő
Folyamatosan dolgoznak az utak és a járdák takarításán Székesfehérváron
szekesfehervar.hu - Bácskai Gergely

Folyamatosan dolgoznak az utak és a járdák takarításán Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2019.01.23. 14:13

Hajnali három órakor kezdett szálingózni a hó Székesfehérváron és ekkor kezdte a Városgondokság az utak sózását és takarítását – tájékoztatott Griger László hóügyelet vezető. A hóesés várhatóan délig hasonló intenzitással folytatódik. A Székesfehérváron a rendelkezésre álló gépparkkal először a fő és tömegközlekedési utakat takarítják és ezután következnek csak a kisebb utcák.

A Székesfehérváron közlekedő hókotrók pontos útvonalát ezen a térképen keresztül bárki megnézheti.

Az első ütemben fő és tömegközlekedési útvonalak, gyűjtőutak síkosságmentesítése történik meg és a különösen fagyveszélyes, forgalmas útszakaszokat takarítják, a második ütemben a lakótelepi utak és a kertvárosok nagyobb forgalmú utcái következnek, a harmadik ütemben pedig a kis forgalmú, családi házas övezeteket takarítják. A negyedik ütemben, igény esetén a külterületi, de lakott részeket takarítják a hókotrók. A Városi Hóügyelet a 22/513-483-as telefonszámon érhető el.

A házak előtti járdák takarítása és síkosságmentesítése, mint mindenhol az országban, Fehérváron is az ingatlantulajdonosok feladata, továbbá, a háztetőkről lezúduló hó eltakarítása és az esetleges balesetveszély jelzése is a tulajdonosok feladata.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyehókotrósíkosságmentesítés