2024.04.25, Csütörtök
Felújított épületben, új játékokkal kezdték az évet a besnyői óvodások
pixabay - illusztráció

Felújított épületben, új játékokkal kezdték az évet a besnyői óvodások

MTI OS

2019.01.08. 21:00

Lezárult „Az óvoda épületének külső felújítása és az óvodaudvar fejlesztése Besnyőn” című projekt.

Hirdetés

A 21,10 millió Ft európai uniós támogatás segítségével megtörtént az óvoda épületének külső felújítása, az óvodaudvar fejlesztése, valamint az óvodai neveléshez szükséges eszközök beszerzése.A projekta Széchenyi 2020 program keretében, a TOP-1.4.1-15 kódszámú, „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című pályázati felhívás segítségévelvalósult meg, mely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatás formájában került finanszírozásra.
 Az óvoda1964-ben, két csoporttal kezdte meg működését, majd a gyermeklétszám növekedése miatt még egy csoporttal bővült az intézmény 1975. szeptember elsejétől. Jelenleg is háromcsoportos az óvoda.
A projekt keretében megtörtént az óvoda épületének külső felújítása, az óvodaudvar fejlesztése, valamint az óvodai neveléshez szükséges eszközök beszerzése.
Az infrastrukturális beruházás során megvalósult a vakolat leverése, valamint a homlokzatvakolat, fal-, pillér-oszlop, szerelt kőburkolatok készítése. Elkészültek a kőművesmunkák, javítások, és a villamoshálózat felújítása. A kerítésépítés és annak javítása is a projekt részét képezte.A homlokzati hőszigetelési munkák is elkészültek.
A villamos energia csökkentése érdekében napelem rendszer került felszerelésre.
Az óvoda nevelési tevékenységéhez szükséges udvari játékok, eszközök beszerzése is megtörtént. A gyermekek építőjáték készletei elhasználódtak, hiányossá váltak. Új fejlesztő játékok kerültek beszerzésre.
A szakmai munka ellátásához, a fejlesztési tevékenységek teljes körű biztosításához szükségessé vált a készletbővítés.

AktuálisFejér megyeBesnyőóvodai fejlesztés