2024.04.26, Péntek
Bokor Roland a 2019-es év első fehérvári kisbabája
szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

Bokor Roland a 2019-es év első fehérvári kisbabája

szekesfehervar.hu

2019.01.02. 15:30

Bokor Rolandnak hívják a 2019-es év első fehérvári kisbabáját, aki január elsején hajnali három óra után született. Bokor-Kónya Krisztina és Bokor Balázs kisfiát, testvére Szabolcs is várja már nagyon, hogy hazaérjen. Az év első fehérvári újszülöttjét a hagyományoknak megfelelően a város polgármestere is köszöntötte.

Hirdetés

Rolnadot kétéves testvére Szabolcs is várja otthon.

"Éjszaka negyed kettő körül kezdődtek a fájások és három óra felé már olyan erősek lettek, hogy szóltunk a szülésznőknek, akik javasolták, hogy induljunk. A csomagot gyorsan összekészítettük, szaladtam az autóért, ami persze nem indult a hidegben, mert lemerült az akkumulátor, ezért édesanyám autójával mentünk be a kórházba. Amint a szülészetre értünk és felült a feleségem a szülőágyra, rá pár percre meg is született Roland" – mondta Bokor Balázs, Roland apukája.

 

 

Az év első babáját Székesfehérvár idén is egy kötvénnyel ajándékozta meg, melyet Cser-Palkovics András polgármester adott át szerdán délelőtt Roland édesanyjának és édesapjának. Vele tartott Fehérvár ifjúsági tanácsnoka Molnár Tamás, aki ajándékcsomaggal kedveskedett, illetve Horváth Tancsa Ágnes családügyi tanácsnok is hozott ajándékot a családnak.

Dr. Hagymásy László, a Szülészet-nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa elmondta, hogy tavaly 2466 gyermek született a Szent György Kórház szülészetén, ami megfelel a sokéves átlagnak. Kiemelte, hogy a fehérvári szülészet is pályázott a családbarát szülészet megvalósítására. Ennek keretében mind a szülőszobákban, mind pedig gyerekágyas osztályokon minél családiasabb légkört szeretnének kialakítani. Cél, hogy a szülőszobában legyen alternatív szülési lehetőség, ott lehessenek a hozzátartozók a szüléskor, lehessen esetleg vízben szülni és mindezt családbarát módon kialakítva. A gyerekágyas osztályon is szeretnénk olyan szobákat kialakítani, hogy az édesanyák és az újszülöttek mellett az édesapa is bent lehessen a szobában.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeújszülött