2024.04.26, Péntek

Gálázott a Fehérvár AV 19: 8-1-re ütötte ki az Innsbruckot

szekesfehervar.hu

2018.12.22. 20:00

Remekül sikerült a karácsony előtti utolsó mérkőzés a Fehérvár AV 19 számára, amely már az első harmadban lemosta a vendég Innsbruckot az EBEL-ben. Az ellenfélnek esélye sem volt, hogy visszajöjjön a meccsbe, ha Szabó Dániel büntetője bemegy kilencet kaptak volna az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, mindezt úgy, hogy egy nappal korábban Zágrábban játszott a csapat. Sorozatban ötödik meccsét nyerte a Volán, így egyetlen pontra van a rájátszást jelentő hatodik helytől.

Hirdetés

Péntek este ötöt hintett a Fehérvár AV 19 a Zágráb otthonában, így nem a legkipihentebben várhatta az Innsbruck elleni hazai derbit. A lendület viszont szombat estére is megmaradt a tabella alsó feléhez tartozó osztrákok ellen. 

A találkozó elején Sarauer egy eladott korong után talált a kapuba, majd Hári beadása révén Kuralt bombázta be a második hazai gólt. Itt azonban még nem volt vége! Olyan következett, amire nem nagyon, megkockáztatjuk soha nem volt még példa: sorrendben Erdély, Sarauer és Phillips ötre növelte a hazaiak előnyét. Mindösszesen tizennyolc perc alatt rámolt be öt gólt a Fehérvár AV 19. Az Innsbruck szenvedett és durvult, a harmad végén például Hárit kenték fel a palánkra.

A második harmadban kissé ráült az eredményre Hannu Jarvenpaa együttese, ekkor elsősorban az Innsbruck játszott agilisabban, többször próbálkoztak kapuralövéssel, de így is csak a játékrész hajrájában, emberelőnyből tudtak betalálni.

A szünetben sikerült Erdélyéknek kipihenniük a mérsékelten sikerült középső harmadot és igyekeztek visszaállni a korábban megkezdett útra. Kuralt vágta be a hatodikat, majd Harty és Hári is betalált. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a záró játékrészben Szabó Dániel is feliratkozhatott volna a gólszerzők közé, de kimaradt a büntetője, mindenesetre a két asszisztja miatt sem panaszkodhat.

Kuralt a zágrábi mesterhármasa után 2+2-vel zárt, Hári a pénteki három asszisztját követően 2+1-et termelt az Innsbruck ellen.

A nem mindennapi diadalnak köszönhetően a hatodik helyen álló Linz nyomában lohol a Fehérvár AV 19, amely sorozatban ötödik győzelmével vonul a pár napos karácsonyi pihenőre.

Fehérvár AV 19 - Innsbruck 8-1 (5-0) (0-1) (3-0)

AktuálisjégkorongFehérvár AV19