2024.06.17, Hétfő
Új navigációs szoftveren dolgozik a magyarországi székhelyű NNG Kft.
pixabay - illusztráció

Új navigációs szoftveren dolgozik a magyarországi székhelyű NNG Kft.

MTI

2018.11.25. 15:32

Új hibrid (online és offline elemeket is tartalmazó) navigációs szoftveren dolgozik a magyarországi székhelyű autóipari szoftverfejlesztő, az NNG Kft., a 2 milliárd forint összköltségvetésű projektet, amely 60 új kutató-fejlesztő munkahelyet teremt, közel 1 milliárd forinttal a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap támogatta - közölte a társaság szombaton az MTI-vel.

A cég budapesti K+F (kutatás és fejlesztés) központjában olyan autós navigációs rendszer prototípusán dolgoznak, amelyben a szoftver már az NDS (Navigation Data Standard) nemzetközi szabványának is teljeskörűen megfelel majd.

A fejlesztés jelentőségét mutatja a közlemény szerint, hogy a navigációs termékek piacán a következő években leginkább az NDS szabványnak megfelelő termékeket lehet majd eladni. A német autógyártók már szinte kizárólag ezzel kompatibilis rendszerekkel szerelik fel modelljeiket.

Az NNG Kft. tájékoztatása szerint a társaság navigációit több mint 30 millió eszközben használják világszerte, köztük 30 autómárkában. A cég a világ számos pontján Európán kívül például az Egyesült Államokban, Brazíliában, Svájcban, Izraelben, Kínában, Japánban és Indiában rendelkezik helyi képviselettel.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az NNG Kft. nettó árbevétele a 2017-es lezárt üzleti évben 36,38 milliárd forint volt, ami több mint 6,5 milliárd forintos bevétel növekedést jelent az előző évhez képest. Az NNG Kft. tavaly adózás után 12,39 milliárd forint eredménnyel zárt, míg egy évvel korábban az adózott eredménye meghaladta a 10 milliárd forintot.

AktuálisnavigációNNG Kft.szoftverfejlesztésNDS