2024.03.29, Péntek
Százötvenöt kilóval a székesfehérvári dobogó legfelső fokán
fejer.katasztrofavedelem.hu - Fotó: dr. Kádár-Gábor Ágnes és Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

Százötvenöt kilóval a székesfehérvári dobogó legfelső fokán

fejer.katasztrofavedelem.hu

2018.11.10. 15:32

Székesfehérvár adott otthont november 8-án a katasztrófavédelem országos fekvenyomó bajnokságának. Az erős emberek versenyén idén rekordot döntött a résztvevők száma, több mint százharmincan indultak.

Hirdetés

A BM Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös rendezvénye egyben az éves pontszerző versenysorozat záróeseménye volt. A hazai színekben versenyző csapat tagjai hat érmet szereztek.

Az Alba Regia Sportcsarnokban Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a fővárosi és a megyei igazgatóságok, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Gazdasági Ellátó Központ csapatát. Az ezredes kiemelte, hogy Fejér megye büszkén vállalta az idei bajnokság megszervezését, és a résztvevőknek jó hangulatú, rekordokban gazdag versenyzést kívánt. Az ezredes köszönetét fejezte ki Balássi Imrének, az Alba Regia SC elnökének, hogy az országos bajnokságnak helyet biztosítottak, ezzel is emelve a rendezvény színvonalát.

A bajnokságot női és férfi kategóriában, több kor- és súlycsoportban rendezték meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga szabályzata szerint. Ennek alapján a versenyző a vezető bíró indítása után engedte le a mellkasára a rudat, majd annak mozdulatlanságát egy újabb vezényszóval jelezték. A súlyokkal megrakott rudat ezután a karok kiegyenesítésével kellett kinyomni, és ugyancsak mozdulatlanul tartani a záró vezényszóig. A feladat végrehajtását, vagyis a résztvevők által választott súly szabályos emelését három bíró értékelte. A bajnokság szakmai vezetője Szűcs Attila tűzoltó zászlós, sokszoros erőemelő világbajnok és Európa-bajnok, világcsúcstartó, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa volt.

Az egyéni versenyszámoknál a súlycsoportonkénti első három helyezettet minden kategóriában éremmel és oklevéllel díjazták. Az abszolút női és abszolút férfi kategóriák korcsoportonkénti dobogósait, valamint a csapatverseny első három helyezettjét serleggel jutalmazták. 

A díjakat dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának vezetője és Magosi Lajos tűzoltó ezredes adta át. 

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság versenyzői hat érmet szereztek az erőpróbán.  Első helyezést ért el férfi masters +110 kilogrammos súlycsoportban Szűcs Zoltán tűzoltó zászlós, a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs tűzoltója, aki a 155 kilogramm kinyomott súllyal az abszolút kategóriában ezüstérmes lett. A női juniorok egyéni és abszolút versenyében 45 kilogrammal második helyen végzett Szántó Cintia tűzoltó hadnagy, a megyei katasztrófavédelmi hatósági osztály munkatársa. A női masters kategóriában ezüstérmet szerzett 37,5 kinyomott súllyal Sebestyén Péterné tűzoltó zászlós, a bronz helyet 25 kilogrammal Szauer Henrikné tűzoltó alezredes vívta ki.

A rendezvény zárásaként dr. Gubicza József tűzoltó ezredes kiemelte, a katasztrófavédelem öt pontszerző bajnokságán összesen ezerháromszáz kolléga vett részt. Mint fogalmazott, büszke arra, hogy ilyen sokan megmérettették magukat és ez volt az a verseny, ahol eldőlt a végső sorrend.

Az ezredes végül megköszönte a szervező bizottságnak a pontos, precíz, színvonalas verseny lebonyolítását és a résztvevőknek a székesfehérvárihoz hasonló, sportszerető, jó hangulatú versenyzést kívánt a jövőben is.

Galéria

AktuálisSzékesfehérvárfekvenyomó bajnokságBM Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület