2024.04.26, Péntek

Sportos programokkal kezdődtek a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok

szekesfehervar.hu

2018.11.19. 14:00

A Gyermekek Napjával kezdődött hétfőn a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok a Köfém Sportcsarnokban, ahol futóverseny játszóház, sor és váltóversenyek mellett volt kispályás labdarúgó gálamérkőzés, amelyen a gyerekek legjobbjai, a Gyermekvédelmi Vándorkupa győztesei a Fejér Megyei Közgyűlés csapata ellen léptek pályára.

Hirdetés

Tizenegyedik esztendeje rendezik meg a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napokat, évente bővülő tartalommal és azzal a szándékkal, hogy ráirányítsák a társadalom figyelmét a gyermekvédelmi intézményekben, vagy nevelőszülőknél élő fiatalokra.

 

 

Nagyon gazdag programokkal várjuk az érdeklődőket egyhetes programsorozatunkra. A nyitónap hagyományosan a gyerekeké. Amikor létrehoztuk ezt a sorozatot az volt a szándékunk, hogy felhívjuk a körülöttünk élők figyelmét, de talán a magunkét és a gyerekekét is arra, hogy lassan harminc esztendeje lesz annak, hogy New Yorkban, november 20-án nyilvánosságra hozták a gyermekek jogairól szóló egyezményt, amelyhez Magyarország is csatlakozott.%%GALLERY:52349%%

A mai nappal szeretnénk hozzájárulni a gyerekek egészséges életmódjához, játéklehetőséget biztosítani, közvetett és közvetlen módon a közösségépítést szolgálni.” - hangsúlyozta Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ vezetője.

 

 

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok kiváló alkalom, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét a gyermekvédelem nemes ügyét szolgálókra és a gyerekekre és megköszönjük az áldozatos munkát.” - emelte ki köszöntőjében Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok első napja „szeretetszínházzal” zárult az Öreghegyi Közösségi Házban.

 

 

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok további programjai:

Kedden a Nevelőszülők Napjára kerül sor a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban, ahol sor kerül az Elfogadás díja átadására is. November 21-én, szerdán szakmai nappal folytatódik a hét, a Szent István Művelődési Házban, ahol többek között a családok megsegítésének lehetőségeiről és a családi életre nevelésről lesz szó. Csütörtökön az Arconic-Köfém Oktatási és Közművelődési Központban a támogatókat köszöntik, pénteken pedig a rendezvénysorozat nyílt nappal zárul a megyei gyermekvédelmi intézményekben, Dégen, Előszálláson, Lepsényben, Martonvásáron, Mezőfalván, Sárbogárdon, Székesfehérváron és Velencén.

AktuálissportFejér Megyei Gyermekvédelmi Napok