2024.04.20, Szombat

MOL Aréna Sóstó lesz a neve a székesfehérvári stadionnak

szekesfehervar.hu

2018.11.21. 16:00

Szerdán délelőtt közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a MOL tovább folytatja a Vidi szponzorálását. A stadion neve MOL Aréna Sóstó lesz. Az erről szóló sajtótájékoztatón kiemelték, hogy a beruházással együtt meg lehetett menteni a 213 hektáros Sóstó Természetvédelmi Területet és megannyi út, járda és parkoló épült és megújult a Sóstó környékén.

Hirdetés

Sokan és nagyon régóta vártunk erre a pillanatra, ami remélem szép élmény lesz mindannyiunknak – mondta Cser-Palkovics András polgármester. Megköszönte Magyarország Kormányának, hogy segítséget és támogatást nyújtott ahhoz, hogy megújulhatott a stadion számos egyéb fejlesztéssel együtt. Kiemelte, hogy a beruházással együtt meg tudtuk menteni a 213 hektáros Sóstó Természetvédelmi Területet. „Szeretném megköszönni a szurkolóknak a megértést, de bízom abban, hogy az eredményt látva megérte a várakozás. A klubnak pedig, hogy ebben a közel három évben is fejlődött, hiszen egy olyan csapat tér vissza a Sóstóra, mely a nemzetközi szerepléseiben is nagyon jól teljesít.”

 

szekesfehervar.hu

 

Fehérvár polgármestere köszönetet mondott továbbá a MOL-nak, hogy a város számára kiemelten fontos közösségi ügy mellé állt. „Fontos kiemelni, hogy közép-Európa egyik legnagyobb vállalata döntött úgy, hogy Fehérvári csapatot karol fel, ami remélhetőleg egy igazi win-win szituáció lesz, melyből a város közössége profitál a legtöbbet.”

Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a közös együttműködést és erőforrásokat szeretnénk továbbra is folytatni és a csapat szponzorációja mellett sikerült megállapodni abban, hogy MOL Aréna Sóstó lesz a stadion neve. Nagyvállalatok tekintetében megszokott ez a fajta sport szponzoráció, ami nem csak gazdasági, hanem érzelmi kérdés is – mondta. „A Vidiben 10 éve, amikor a közös munkát elkezdtük láttuk azt a profizmust, hogy hosszú távú építkezés kezdődik. Hajrá, Vidi, Hajrá, MOL Vidi!” - zárta szavait a vállalat vezérigazgatója.

Balogh Attila, a MOL Vidi ügyvezetője kiemelte, hogy minket is nagy örömmel tölt el, hogy hátrom év után hazatérhet a csapat Fehérvárra a saját stadionjába. Megköszönte Fehérvár önkormányzatának azt a támogatást és erőfeszítést, amit a fejlesztés kapcsán véghez vitt, továbbá azt, hogy a munka során a lehetőségekhez mérten mindig figyelembe vették a csapat kéréseit. ”Reméljük sportsikereinkkel ki tudjuk szolgálni a magas elvárást."

AktuálisSzékesfehérvárstadionMOL Aréna Sóstó