2024.04.16, Kedd

Fölszállott a páva - a Döntők Döntőjében a székesfehérvári Alba Regia Táncegyüttes

szekesfehervar.hu

2018.11.12. 14:01

Különleges évaddal jelentkezik 2018 őszén a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor: A Döntők Döntőjében az eddigi évadok legjobbjai – köztük az Alba Regia Táncegyüttes – mérik össze tudásukat. Az albások műsorát november 16-án 19.30 órakor láthatjuk a Duna Televízióban: számítanak a nézőkre, hogy ott lehessenek a középdöntőben és a december 21-i döntőben is.

Hirdetés

Az Alba Regia Táncegyüttes négy évvel ezelőtt, 2014-ben szerepelt először a Duna Televízió népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorában. Az elődöntőből gagybátori táncokkal jutottak a középdöntőbe, ott a „Szentiványi mulatság” című produkciójukkal kápráztatták el a zsűrit, a döntőben mezőföldi táncokat mutattak be, Alap, Jenő, Perkáta és Mezőkomárom táncaiból állt össze a produkció, amellyel akkor a legjobb vidéki előadónak szóló különdíjat nyerték el.

A Fölszállott a páva 2018 őszén különleges évaddal jelentkezik: a zsűri, azaz Sebő Ferenc, Sebestyén Márta, Zsuráfszky Zoltán, dr. Diószegi László és dr. Agócs Gergely visszahívta a legnagyobb kedvenceket, a legjobb produkciókat A Döntők Döntője alcímű sorozatba, ahonnan természetesen az albások sem hiányozhatnak.

Az együttes Majoros Róbert–Gőbölös Gábor „Ígéret havába…” című, bodrogközi táncokat bemutató koreográfiájával készül a november 16-án 19.30 órakor a Duna Televízió műsorán látható elődöntőre,

ahol kísérő zenekaruk a Páva zenekara, Szalonna és bandája lesz. Az első zenekari próbán már túl is vannak, hétfőn tartják a jelmezes próbát otthonukban, a Malom utcai Táncházban. A csütörtök a fővárosban, az MTVA székházában telik, ahol a műsor főpróbája lesz, pénteken pedig következik az élő adás.

A Fölszállott Páva idei, immár hatodik évadában fontos változás, hogy a zsűri a produkciók szóbeli értékelése után átadja a döntés jogát a televíziónézőknek, így a közönség szavazatain múlik, kik jutnak majd a december 21-i döntőbe.

Szavazni alapdíjas SMS-ben lehet a +36/20/30/70-44-22-999-es számon vagy a MediaKlikkPlusz applikációval, kizárólag az élőműsor ideje alatt. Az Alba Regia Táncegyüttes kódja: 01. Segítsük együtt a döntőbe Székesfehérvár büszkeségét!

AktuálisSzékesfehérvárAlba Regia TáncegyüttesFölszállott a pávaDöntők Döntője