2024.06.18, Kedd

Elkezdődött a martonvásári Ifipark építkezése

martonvasar.hu

2018.11.07. 21:00

2017-ben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 460 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el Martonvásár Város Önkormányzata „A városközpont környezettudatos megújítása Martonvásáron” című projekt megvalósítására, melynek újabb elemeként november elején elkezdődtek a Szent László sétány melletti Ifipark kivitelezési munkálatai.

A helyi fiatalok véleményeit és javaslatait is becsatornázó projekt során az alábbi elemek kerülnek kialakításra az ifjúsági parkban:

- Görkorcsolya/BMX/gördeszka pálya
- 12 m x12 m-es aszfalt burkolatú streetball pálya
- Pihenő pavilon férfi és női vandálbiztos WC-vel
- Street workout (felnőtt játszótér)​​​​​ eszközök (nyújtórúd-szett, vízszintes bordásfal, tolódzkodó, párhuzamos korlát, fekvőtámasztó rúd, haspad)
- Street fitness (felnőtt játszótér) eszközök (derékmozgató, légbenjáró, karizom erősítő, lábizom erősítő, ping-pong asztal, sakk asztalok)

 

martonvasar.hu - Az Ifipark helyszíne Martonvásáron

 

Az Ifipark létrehozásával a Szent László sétány tényleges rekreációs tengellyé válhat, amely a mindennapos testmozgás és aktív időtöltés része, továbbá találkozási pont lehet a fiatalok és az idősebb korosztály számára egyaránt.

A terület parkosítása hárs, kőris és juhar fafajtákkal történik, ami  egyúttal a Szent László-sétány fásítását is jelenti.

A parkot várhatóan december végén – január elején vehetik birtokba a martonvásáriak és a városunkba látogatók. A modern szabadidős közpark épségét az ősz elején kialakított kamerarendszerrel kívánja garantálni Martonvásár Város Önkormányzata.

 

A Zöld Város Program Martonvásár városközpontját érintő projektje során a következő funkcióbővítő városrehabilitációs beavatkozások fognak megvalósulni 2019 IV. negyedévéig bezárólag:

- Az Óvodamúzeum mögötti területen tematikus játszóudvar kialakítása (Marci vására)
- A Dózsa György út gyalogos tereinek szélesítése, parkolóhelyek rendezése és a buszöböl felújítása
- A csapadékvíz elvezető hálózat rekonstrukciója a Dózsa György úton
- Városi mini tanösvény kialakítása, növényfelületek növelése
- Az Ifipark és a Dózsa György út megvilágításának kialakítása, energiatakarékos megújítása, vezetékkiváltás
- Térségi szolgáltatóház kialakítása a TSZ udvarban (570 m² két szinten), parkolók kialakítása
- Az Emlékezés tere és a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ környezetében lévő légkábelek kiváltása

AktuálisTOP MartonvásárIfiparkZöld Város Program