2024.03.29, Péntek
Konnektor miatt volt tűz egy dunaújvárosi lakásban
fejer.katasztrofavedelem.hu - Fotó: dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság

Konnektor miatt volt tűz egy dunaújvárosi lakásban

fejer.katasztrofavedelem.hu

2018.10.19. 13:00

Panellakásban keletkezett tűz október 18-án, csütörtökön délben Dunaújvárosban. A Fáklya utcai társasház földszinti lakásának nappalijában az ülőgarnitúra mögötti konnektor zárlatos lett és kigyulladt. A tűz a függönyre és a kanapéra is átterjedt.

Hirdetés

A lakásban a kisbabájával egyedül tartózkodó édesanya a szomszéd segítségét kérte. Telefonon értesítették a katasztrófavédelmet, és elkezdték az oltást, végül a lángokat sikerült elfojtaniuk. A még izzó részeket a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók szüntették meg. A mentők a szomszédot füstmérgezés gyanújával kórházba szállították.

Fejér megyében évente átlagosan kétszázharminc lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat. Az egyik leggyakoribb keletkezési ok az elektromos berendezések meghibásodása. Dunaújvárosban ezúttal időben észlelték a bajt, de sajnos gyakrabban fordul elő, hogy a lakók a tüzet későn veszik észre. A lakások tűzbiztonságát tovább növelhetjük füstérzékelők alkalmazásával, amelyek tűz esetén időben, átlagosan egy percen belül jeleznek, ezzel nagyobb esélyt adva a menekülésre, és a tűz kezdeti fázisának oltására.

Galéria

AktuálisDunaújvárosTűzkonnektor