2024.06.22, Szombat

Ezüstérmes az ARAK fehérvári távolugrója, Endrész Klaudia az ifjúsági olimpián

szekesfehervar.hu

2018.10.15. 15:30

A fehérvári távolugró Endrész Klaudia ezüstérmet nyert vasárnap a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián. Az ARAK 17 éves magyar versenyzője egyetlen centiméterrel maradt le a győzelemről, utolsó ugrásával az összetett élén volt, a végső győztes belga Maite Beernaert azonban végül megelőzte.

Az ARAK kiválósága a csütörtöki első fordulóban, rendkívül kedvezőtlen időben elért 6.05-el érmes pozícióból várta a második felvonást. A közben kiváló versenyidőre változott feltételek között Endrész aztán felülmúlta önmagát és a várakozásokat. Már az elsőre ugrott 6.20-al is javított, és összesített eredményben csak hat centiméterrel elmaradva várta a záró kísérletet. Utolsóra pont hat centiméterrel ért el jobb eredményt, és a szabály szerinti nagyobb ugrással vezette is a versenyt. Azonban csak a következő, belga ugróig, aki 6.31-et ugorva a második fordulót megnyerve, összesítésben 1 centiméterrel megelőzve Házi Éva versenyzőjét, és megnyerte a versenyt. Endrész Klaudia sporttörténeti jelentőségű ezüstérmet nyert!

A hétfői versenynapon is van fehérvári érdekeltség! Takács Boglárka a negyedik helyről folytathatja a 100 méteres síkfutás küzdelmeit.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeARAKEndrész Klaudiatávolugróifjúsági olimpia