2024.04.20, Szombat

Jobb autóval járőrözhetnek ezentúl a csalai polgárőrök

szekesfehervar.hu

2018.09.30. 05:00

Közel 1,2 millió forint értékű, jó állapotú Suzuki SX4-et vehettek át pénteken a csalai polgárőrök. Csalán, a polgárőrség megalakulása óta gyakorlatilag megszűntek a betörések, korábban volt, hogy szinte minden második házba betörtek az őszi időszakban.

Hirdetés

Csalán közel 10 éve, egy betöréssorozat után döntöttek úgy a helyi lakók, hogy polgárőrcsoportot szerveznek, amelybe szép számmal jelentkeztek a városrészben élők.

 

 

"2009-től megszűntek Csalán a betörések a polgárőrség megalakulásának köszönhetően. Korábbi autójuk az évek során rendkívül elhasználódott, ezért az önkormányzat a városi polgárőrségen keresztül támogatást nyújtott annak érdekében, hogy megvásárolhassák ezt a jó állapotú, üzembiztos és praktikus autót." - mondta el Östör Annamária önkormányzati képviselő, aki köszönetét fejezte ki a lelkes csala polgárőr csapatnak, akik a város egy legjobb polgárőr közösségét alkotják.

Közel 1, 2 millió forintba került az a jó állapotú Suzuki SX4, ami ezentúl a csalai polgárőrök munkáját segíti.

 

 

Péntek délután Csalán tartották az autó hivatalos átadását, amelyen Pintér László városi titkár mellett Kupeczik Ferencné vezetésével a csalai polgárőrök közül többen is részt vettek.

Mint elmondták, 18 taggal működnek, vannak köztük fiatalok is. Éjszakánként – és ha szükséges, napközben is – járőröznek. Azóta nincs is betörés Csalán, biztonságban érzik magukat az idősek és minden itt élő.

Az autó átadásánál jelen volt Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is, aki elmondta, a csalai lakókkal jó kapcsolatot ápol a cég és évek óta támogatják a városrész fejlődését. Támogatják a helyi polgárőrség munkáját is, elsősorban anyagi hozzájárulással. Steigerwald Tibor kiemelte, hogy a polgárőrséggel való együttműködés a biztonság szempontjából is fontos, hiszen a helyi csoport a cég 30 hektáros telepének tájékán is járőrözik, aminek az őrzés-védelme nem egyszerű feladat.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyepolgárőrségSuzukijárőrszolgálat