2024.04.26, Péntek

Újabb elkészült beruházás segíti a komfortos és biztonságos közlekedést Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2018.08.23. 15:38

A Széchenyi út 33-51. számú lépcsőházak előtt felújították az utat, a járdát és a kerékpárutat, illetve parkolókat is kialakítottak.

Hirdetés

A Horvát István utcai jelzőlámpás csomóponttól a vasúti aluljáróig tartó szakaszon elkészült, bruttó 76 millió forint értékű beruházás a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19. programjában valósult meg.

 

A május 24-i munkaterület-átadást követően új aszfaltos, illetve térköves pályaszerkezetet építettek, volt szegélyépítés és szegélykorrekció, kicserélték és szintre emelték az aknafedlapokat, felújították a csatlakozó útszakaszok aszfaltburkolatát és felfestették a burkolati jeleket.

Teljesen elbontották a gyalogosok és a kerékpárosok által korábban közösen használt, töredezett aszfaltjárdát, helyette térkő burkolatú járda és aszfaltos kerékpárút épült.

A korábbi gyephézagos parkoló helyett 25 darab, térköves parkolót alakítottak ki. A játszótér melletti betonlapos terület helyett térkő burkolatot kapott a pihenő sziget, ahol a régi padok mellé újak is kerültek. A tereprendezési és növénytelepítési munkálatokat a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. szakemberei fogják elvégezni az időjárási körülmények függvényében.

 

„Köszönöm a kivitelező gyors munkáját és a lakók türelmét, megértését. A korábbi rossz minőségű, feltöredezett járda és parkolási állapotok indokolták a felújítást. Bízom abban, hogy az ott élők megelégedésére újult meg a környezet!” – hangsúlyozta Mészáros Attila önkormányzati képviselő a szerdai műszaki átadáson.

AktuálisSzékesfehérvárútfelújításjárdafelújítás