2024.04.27, Szombat
Székesfehérváron is „Házhoz megyünk”
police.hu

Székesfehérváron is „Házhoz megyünk”

police.hu

2018.07.06. 13:40

A rendőrség vagyonvédelmi programja folytatódik.

Hirdetés

A „Házhoz megyünk” program 2018. június 30-án 9 órától 14 óráig Székesfehérváron, egy Budai úton található áruház parkolójában, az „5. Vízivárosi Kölyök Juniális” elnevezésű rendezvény keretén belül került megrendezésre. A propaganda kampány célja, hogy a lakosság vagyonbiztonságának növelése érdekében az állampolgárok közvetlenül a szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos ajánlásokat, tanácsokat, ezzel is fejlesztve szubjektív közbiztonságérzetüket és önvédelmi készségeiket.

A tájékoztató kampány a vagyonvédelmi tanácsadás mellett kiegészült drogprevencióval, a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjaival, a szépkorúakat is érintő áldozatvédelemmel, a biztonságos internethasználattal, valamint a bankkártya helyes használatával kapcsolatos tanácsokkal. A szakemberek ismertették a betöréses lopások jellemző elkövetési módszereit és ezek megelőzésének lehetőségeit, majd a megjelentek részére vagyonvédelmi szórólapokat adtak át.

A prevenciós program során a rendőrség munkatársai a felvilágosítás mellett bűnmegelőzéssel kapcsolatos tesztlapokat is kitöltettek a gyerekekkel, továbbá tematikus színezőkkel és játékos feladatokkal hívták fel a figyelmet a balesetmentes közlekedésre. 

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyerendőrségHázhoz megyünk program