2024.06.25, Kedd
Indul a Fehérvár Táncosa tehetségkutató
Fehérvár Táncosa - Facebook

Indul a Fehérvár Táncosa tehetségkutató

okkfehervar.hu

2018.07.06. 22:00

A megye legjobb énekese után most a legjobb táncost keresik a Fehérvár Táncosa versenyben, amelynek döntőjét a Vörösmarty Színházban rendezik majd decemberben. Jelentkezni bármilyen táncműfajban lehet egy rövid videóval! A versenyre bármilyen táncműfajban nevezhetnek a 14–25 éves korú fiatalok.

A Fehérvár Táncosa új tehetségkutató azzal a céllal indul el, hogy táncosokat kutasson fel, hiszen Székesfehérvár kulturális életében is fontos szerepet tölt be a táncművészet. A városban és a megyében is több olyan műhely, művészeti iskola működik, ahol folyamatos a táncosok nevelése. Az új tehetségkutató az itt tanuló vagy itt végzett diákoknak szeretne lehetőséget adni.

A versenyre 14–25 éves korú fiatalok jelentkezését várják bármilyen táncműfajban. A verseny győztese az lesz, aki – akár az eredeti stílusától teljesen elrugaszkodva is – képes magas szintű produkciót bemutatni.  A versenyre egyének, párosok és legfeljebb hat fős csoportok jelentkezhetnek. Fontos információ, hogy a zsűrinek lehetősége lesz a párosokat és a csoportokat is megbontani.

A Fehérvár Táncosa a Fehérvár Hangja versenyhez hasonlóan többfordulós lesz. A jelentkezés feltétele egy videó, amelyben egy koreográfiát mutatnak be a fiatalok. Az elismert szakemberekből álló zsűri ezek közül választ ki 24 produkciót, amelyek az elődöntőbe jutnak. A novemberi elődöntőt augusztusban megelőzi egy felkészítő tábor, ahol öt napig, napi nyolc órában foglalkoznak majd a mentorok a versenyzőkkel. Az elődöntőből, amit november 11-én már közönség előtt rendeznek meg, a zsűri 12 produkciót juttat tovább a döntőbe, amely a tervek szerint december 9-én lesz a Vörösmarty Színházban.

További részletek és a verseny pontos kiírása a http://www.fehervartancosa.hu/felhivas.html oldalon olvasható.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyetehetségkutatóFehérvár Táncosa