2024.03.28, Csütörtök

Fehérvári programok az anyatejes táplálás világnapján

szekesfehervar.hu

2018.07.31. 23:30

Az Anyatejes táplálás világnapján tartalmas délelőtti programmal várja az érdeklődőket a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda. A Szabadművelődés Házában augusztus 1-jén, szerdán 09.30 órakor kezdődő eseményen többek között a szoptatásról, a mozgásfejlesztő játékokról és a kicsiket érintő elsősegélynyújtásról is hallhatnak előadást az érdeklődők.

Hirdetés

 

Augusztus 1-je az anyatejes táplálás világnapja, amelyet az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF hozott létre 1992-ben a csecsemők egészséges táplálása érdekében.

A család, a kisközösségek támogató szerepe, az időben kezdődő felkészülés, és természetesen a szakemberek segítsége sok kérdésre megadja a választ az újszülöttet, csecsemőt gondozó édesanyáknak az anyatejes táplálás és a szoptatás kapcsán. Erről szól a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda világnap kapcsán szervezett programja.

 

 

Augusztus 1-jén, szerdán A Szabadművelődés Házában 09.30 órára várják az érdeklődőket. Gál Diána védőnő, laktációs tanácsadó „Szoptatás: az Élet alapja” címmel tart előadást, majd Mészáros Zalán mentőtiszttől megtanulhatják a csecsemőknél és kisgyermekeknél igen hasznos elsősegélynyújtás alapjait. Az előadássorozat mozgásfejlődést segítő ölbeli játékok bemutatójával zárul Sinka Anikó TSMT terapeuta, gyógytestnevelő vezetésével. A program ideje alatt dietetikai tanácsadással, babamasszázzsal és baba-mama jógával várnak mindenkit.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeSzabadművelődés Házaanyatejes táplálásanyatejanyatejes táplálás világnapja