2024.06.18, Kedd

Székesfehérváron rendezik meg a 123. atlétikai ob-t

MTI

2018.06.20. 20:32

Hatvan egyesület 286 férfi és 269 női versenyzője, valamint 13 férfi és 16 női váltója áll rajthoz a 123. atlétikai országos bajnokságon, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek meg Székesfehérváron.

Az ob keddi sajtótájékoztatóján Knipl István, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnökségi tagja emlékeztetett arra, hogy sorrendben ötödik alkalom rendezik Fehérváron a viadalt. Jó versenyt vár, mert az elmúlt évek magyar atlétasztárjai is jelen lesznek - tette hozzá.

Hirt Károly, a rendező Alba Regia Atlétikai Klub elnöke kiemelte: bár utánpótlás akadémiaként az alaptevékenységük a sport iránt érdeklődő fiataloknak edzéslehetőséget, fejlődést biztosítani, azért jó eredményekben is reménykednek a felnőtt bajnokságon.

Tölgyesi Előd versenyigazgató elmondta: a verseny lehetőséget biztosít arra, hogy az év fő nemzetközi eseményeire - ifjúságiak Európa-bajnokságára, a juniorok világbajnokságára, valamint a felnőttek Európa-bajnokságára - az atléták szintet teljesítsenek.

A háromnapos bajnokságon 17 egyéni és két váltószámot rendeznek mindkét nemnek. A legnépszerűbb versenyszám a 800 méter: a férfiaknál 26-an, a nőknél 25-en terveznek rajthoz állni.

Az év férfi sportolója, Baji Balázs 110 m gáton tavaly a fehérvári pályán országos csúcsot futott. Márton Anita súlylökés mellett diszkoszvetésben is esélyesként lép a dobókörbe, akárcsak a férfiaknál a diszkoszvető Kővágó Zoltán. A férfi kalapácsvetés várhatóan Halász Bence és a hazai színekben induló Pásztor Bence párharcát hozza. Női 100 gáton kiélezett versenyre lehet számítani Kozák Luca, Kerekes Gréta, Sorok Klaudia és a hétpróbázó Krizsán Xénia között.

A klasszikus sprintszámban, 100 méteren címvédésre készül az ARAK már Eb-szinttel rendelkező bajnoka, Szabó Dániel. A fehérváriak közül éremre esélyes még Mátó Sára 400 gáton, Siskó Zsófia rúdugrásban, Takács Boglárka 100 méteren, illetve Endrész Klaudia távolugrásban.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeatlétikaországos bajnokságMASZ