2024.06.17, Hétfő

Minimális előnnyel Vincze vezet a Székesfehérvár Rallye első napja után

szekesfehervar.hu

2018.06.17. 12:32

Nagyon szoros csatát hozott a Székesfehérvár Rallye első napja. A harmadik gyorsasági szakasz végéig még négyen voltak versenyben a napi elsőségért, a negyediken azonban Hadik Andrással kibabrált a technika. Négy gyorsasági után Vincze Ferenc vezet, de előnye, csak 0,6 másodperc Turán Frigyessel szemben.

Az első pusztavámi gyorsaságival kezdődött a Székesfehérvár Rallye érdemi része. A nyolc kilométert Vincze Ferenc teljesítette a leggyorsabban, de nem lehet mondani, hogy „agyonverte” volna a mezőnyt. Hadik András ugyanis csak 0,2 másodperccel ment rosszabb időt, míg Turán 1,3-at, Velenczei is csak 1,9-et kapott. A legjobb négy tehát két másodpercen belül!

A második még szorosabb lett, ezt Turán Frigyes „vitte”- pedig egy lassítóval is „meggyűlt” a bajuk - , de csak egy tizeddel verte Velenczei Ádámot. Vincze Ferenc a Škodával ezúttal a harmadik helyet csípte el, igaz hangosítás nélkül jöttek le a gyorsaságiról Farnadi Ágnessel, de így is csak 1,9-et kaptak. A Hadik – Bacigál duó lett a negyedik, hátrányuk négy másodperc volt az elsőhöz képest. A nap felénél, két szakasz után Turán vezetett, Vincze volt a második, 0,6 másodperccel lemaradva, Velenczei pedig a harmadik 0,7-es hátránnyal, de még Hadik is három másodpercen belül volt.

A Székesfehérvár Rallye harmadik gyorsaságiján ismét a pusztavámi nyolc kilométer várt a mezőnyre, ezúttal Hadik András volt a leggyorsabb, de neki sem sikerült meglépnie a többiektől. Hadik mögött ugyanis Vincze Ferenc végzett, de kettejük között csak 0,8 másodperc döntött. Velenczei 1,8-at, Turán 2,9-et kapott. Abszolútban a továbbra is hangosítás nélkül versenyző Vincze – Farnadi páros állt az élen, őket Velenczeiék követtték 1,1 másodpercre, Hadik és Turán pedig tizedre azonos idővel állt három szakasz után, 1,5 másodperc hátránnyal.

A negyedik gyors egyértelmű vesztese a tavalyi Székesfehérvár Rallye győztese, Hadik András volt. A Ford valamiért leállt a gyorsasági közepén, hogy miért, erre még maga Hadik sem tudott válaszolni a célban, így több mint 38 másodpercet kaptak a nap utolsó szakaszát nyerő Turán Frigyestől. Vincze – ahogy fogalmazott – emlékezetből autózott egy második időt, és csak 0,9-et kapott Turántól, így abszolútban megőrizte első helyét, de előnye csak 0,6 másodperc a bajnokság éllovasával szemben. Velenczeiék 1,6-re jöttek be a harmadik helyen, és négy szakasz után ugyanebben a pozícióban, 1,8 másodperc hátránnyal várják a vasárnapi folytatást. A Székesfehérvár Rallye programjából pedig ezúttal sem hiányozhatott a városi száguldás! A Super Specialra ezúttal is több ezer néző látogatott ki, mind a szurkolók, mint pedig a versenyzők nagyon élvezték az örömautózást.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyerallye