2023.03.30, Csütörtök

Kisbuszt kapott az élelmiszermentéshez a fehérvári Smart Grant Alapítvány

szekesfehervar.hu

2018.06.21. 07:32

Mintegy 3,5 millió forint értékű Opel Vivaro kisbuszt vehetett át a Smart Grant Alapítvány szerdán a Fehérvár Travel Köszhasznú Alapítvány a Rászorulókért támogatásának köszönhetően.

Hirdetés

A jármű segítségével hatékonyabban működtetheti majd élelmiszermentési programját a Smart Grant.

A Smart Grant Alapítvány 10 éve alakult meg, célja a Székesfehérvár és térségében élő hátrányos helyzetű családok megsegítése.

Ruff Tamás, a Smart Grant Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy évek óta országos élelmiszergyűjtő akciókban vesznek részt, elsősorban a Magyar Élelmiszerbank egyesületnek köszönhetően. Éves szinten több tonnányi élelmiszert gyűjtenek, mentenek meg és továbbítják a hátrányos helyzetű családok számára.

 

 

A Smart Grant Alapítvány munkatársai hetente fogadják a Bátky Zsigmond utca 5. szám alatti irodájukban a rászorulókat és az élelmiszereken túl ruhával, bútorokkal és egyéb eszközökkel is segítik őket. A háttérfeladatok elvégzésében jó szolgálatot tesz majd a Fehérvár Travel alapítványának adománya, hiszen a kisbusz segítségével olyan jellegű adományokat is tudnak majd gyűjteni, amire eddig nem volt lehetőség. 

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeélelmiszermentésSmart Grant AlapítványFehérvár Travel Köszhasznú AlapítványOpel Vivaro