2024.06.15, Szombat

Egy lépést tett a bronzérem megszerzése felé az Alba Fehérvár

szekesfehervar.hu

2018.06.11. 15:12

A bronzéremért lépett pályára a kosárlabda bajnokságban az Alba Fehérvár és a Körmend. Ez volt a két csapat nyolcadik mérkőzése egymás ellen a szezonban, és mint legtöbbször, ismét fehérvári siker született, főleg a hajrában játszott eredményesen az Alba. Egy győzelem választja el a Dzunics-csapatot a harmadik hely megszerzésétől

A körmendiek csak két légióssal érkeztek Fehérvárra, de még az a kettő sem talált be két és fél percen keresztül, miközben az Alba centerkosarakkal, majd triplákkal elhúzott. Hamar 12-2 lett, ezt követően azonban volt egy jó periódusuk a vendégeknek, ami Németh hármasával indult és felzárkózást hozott. Később alig találtak be, miközben a hazaiak kényelmesen játszva növelték előnyüket, a csereként beálló Horton szokás szerint aktívan közreműködött ebben.

A második negyed elején pedig Mohammed mutatta meg, hogy fizikálisan még mindig a csúcson van, elérte a tíz pontot, a különbség pedig a tizennégyet. A vendégek mestere idegesen kért időt, le is teremtette csapatát, ez pedig hatott. Csorvási és Ferencz is betalált, az Alba kapkodott, szorosabb lett a meccs. Simpson triplája lendített a fehérváriak szekerén, de ez  játékrész egyértelműen a Körmendé volt, kissé dekoncentráltnak tűnt a hazai játék.

A harmadik negyed nem a kosárlabda szépségeiről szólt. Sok volt a hiba, elrontott lerohanás, kimaradt dobás, rossz vállalás. Mohammed, Keller, Lóránt is is rontott ziccert, és bár olykor elmaradt a sípszó, nemcsak emiatt zárkózott fel a Körmend. Ellenállhatatlan játékról ott sem beszélhettünk, de Ferencz harmadik triplájával már csak öt volt a hátránya a vendégcsapatnak, így futottak neki a zárójátékrésznek a felek.

Ebben villámgyorsan hat ponttal nyitott az Alba, jelezve, hogy nem akarja adni a pályaelőnyt. Későn tudott válaszolni a Körmend, és ezután már nem hagyta utolérni magát az Alba. Simpson nagy zsákolása után tizenöt pont lett az előny, négy és fél perc volt vissza. Következett még pár igazán látványos megoldás, pár Harris-tripla, végül pedig kereken hússzal nyert a hajrában ellenfelét bedaráló Alba. Kedden Körmenden lesz a második meccs, ha győznek a fehérváriak, megszerzik a bronzérmet.

Alba Fehérvár - EGIS Körmend 91-71 (24-11, 25-27, 14-20, 28-13)
Alba: Kovács Á. 3/3, Simpson 17/9, Harris 15/9, Lóránt P. 4, Keller Á. 9. Csere: Mohammed 24/6, Horton 11, Pointer 6, Keller I. 2, Varga M. Brbaklics.

AktuálisAlba Fehérvár