2024.06.15, Szombat
Átadták a katolikus szeretetszolgálat felújított Szent Vince otthonát Csákváron
pixabay - illusztráció

Átadták a katolikus szeretetszolgálat felújított Szent Vince otthonát Csákváron

MTI

2018.06.01. 15:30

Új épületszárnnyal bővült a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince idősek otthona Csákváron, ahol az eddigi harmincöt helyett már száz rászoruló ember elhelyezésére nyílik így lehetőség.

Az épület átadásán Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára elmondta: a kormány fontos feladatának tekinti az idős emberek nyugodt életkörülményeinek biztosítását, szerte az országban 54 ezer idősotthoni hely fenntartásához nyújt támogatást. Az ilyen intézmények egy része egyházi fenntartású, és az egyházak történelmi tapasztalatai hasznos plusz lelki erőt adnak az ott kialakuló közösségeknek - emelte ki.

A Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója, Egervári Ágnes arról beszélt, hogy az új épületszárnyat egy omladozó régiből alakították ki, 350 millió forintos saját beruházással. A minden szükséges felszereléssel ellátott új szárny mostantól fogadhatja első lakóit - közölte.

Az épületet Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Püspöki Konferencia elnöke és Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök áldotta meg.

AktuálisFejér megyecsákvárKatolikus SzeretetszolgálatSzent Vince idősek otthona