2024.02.29, Csütörtök

Száz fával támogatta az E.ON a tavaszi faültetéseket Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2018.05.02. 16:00

Idén tavasszal összesen 277 nagy körméretű fát ültetett a Városgondnokság városszerte, melyek között platán, hársfa, ostorfa, törökmogyoró, juhar, díszcseresznye, kőris és lepényfa is található. Az E.ON száz fával támogatta a fehérvári faültetéseket, melynek utolsó darabját szerdán ültették el a Palotavárosban a Kelemen Béla utcában.

Hirdetés

Az E.ON Székesfehérváron, a várossal együttműködésben valósítja meg a „Fát fáért” programot, amelynek keretében a Családok ligetében, a Halász utcában és a Millenniumi emlékműnél is végzett fásítási munkákat tavasszal a Városgondnokság.

 

szekesfehervar.hu

 

Székesfehérvár mindent megtesz annak érdekében, hogy minél több fa kerüljön a közterületekre: idén tavasszal 277 fát ültetett a Városgondnokság melynek utolsó fáját szerdán ültették el a Palotavárosban. Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott az E.ON-nak a támogatásért és a társadalmi felelősségvállalásért, majd kiemelte, hogy ősszel tovább folytatódik a városban a faültetési program. Arról is beszélt, hogy a Kelemen Béla utcában éppen egy út- és egy parkolófelújítás elkészültével párhuzamosan fejlődik a szomszédos zöldterület és mindegyik az életminőség javítását szolgálja a környéken.

 

szekesfehervar.hu

 

A mindannyiunk szívének kedves zöld környezetért, a levegő védelméért, valamint a város arculatának a javításáért fogott össze az E.ON a várossal. 

 

szekesfehervar.hu

 

A szolgáltató sajnos rákényszerül arra is, hogy zöld felületeket távolíttasson el, sőt olyan is előfordul, hogy – nehéz szívvel ugyan – de egy egész fát ki kell venni az elektromos hálózat biztonságos működésének érdekében - mondta Szumzer László régióvezető. "Mint érző városi emberek, mi is úgy gondoljuk, hogy a városnak nem szeretnénk kárt okozni, ezért a veszteség kompenzálására, az egyensúly megtartásának a céljából támogatja a vállalat a faültetést."

 

szekesfehervar.hu

 

Az eseményen részt vettek Farkas László és Viza Attila önkormányzati képviselők.

Platánt, hársfát, ostorfát, törökmogyorót, juhart, díszcseresznyét, kőrist és lepényfát ültettett a Városgondnokság szerte Fehérváron mondta Bozai István városgondnok. Ezek mind várostűrő fajták, amelyek jól bírják a nagy meleget, a szárazságot és a városi klímát. Kiemelte, hogy a fásítások többek között a parkolóépítésekhez – Kálvin János tér, Rádió lakótelep, Kodolányi utca, Kelemen Béla utca –, valamint több egyéb önkormányzati beruházásohoz is kapcsolódnak.

 

Galéria

AktuálisSzékesfehérvárE.ontavaszi faültetés