2024.05.26, Vasárnap

Fehérvári óvodások építenek kiskerteket a Zichy ligetben

szekesfehervar.hu

2018.05.24. 14:07

Mesés kiskertek címmel szombaton lesz az I. Székesfehérvári Gyermek Kertépítő Verseny a Zichy ligetben.

Összesen 23 fehérvári óvodás csoport egy 200x120 centiméteres fakkba reggel kilenc órától kezdi a kiskertek építését a ligetben, melyekre szavazni is lehet majd a város honlapján a szekesfehervar.hu/meseskiskertek címen. 

A mesék ihlette kiskertek két hétig maradnak a Zichy ligetben. Rendben tartásuk az óvodák feladata lesz, az öntözést a Városgondnokság vállalja, ezután az ágyásokat elbontják, az óvodák azonban újraépíthetik őket saját udvarukon.

 

 

A város főkertésze, Spanyárné Halász Szilvia a beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: az óvodás korosztályt megszólító versennyel Székesfehérvár a mosonmagyaróvári, már nyolcadik éve megrendezett „Apró kezek, csoda kertek” elnevezésű programhoz csatlakozik. Tavaly és tavalyelőtt a fehérvári gyerekek – az Arany János iskola és a Gyöngyvirág Óvoda csapata – sikerrel szerepeltek a megmérettetésen és ez adta az ötletet, hogy 2018-ban Fehérváron is legyen hasonló verseny, melynek célja, hogy a legkisebbek játékos formában ismerjék, szeressék meg a természetet, a kertészkedés alapjait. A felkészülés már novemberben megkezdődött, az év folyamán információkkal, tanácsokkal segítették az intézményeket, amelyek a felmerülő költségekhez anyagi támogatást is kaptak az Önkormányzattól.

 

A Városgondnokság már csütörtökön elkezdte berendezni a ligetet a kis kertészeknek.

 

Székesfehérvár óvodáiban nagyon fontos a környezettudatos életmódra, környezetvédelemre történő nevelés, ennek egyik fontos állomása lesz a szombati verseny. – mondta Deák Lajosné önkormányzati képviselő. A kilenc órakor kezdődő megmérettetést az első évben a nagycsoportos óvodások számára hirdették meg. A város minden intézményéből egy-egy csoportot hívtak meg, így 23 csoport munkájának eredményét láthatják majd az érdeklődők a Zenepavilon mellett.

A gyerekekre váró feladatok részletei a város honlapján, szekesfehervar.hu címen érhető el.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeZichy ligetMesés kiskertekI. Székesfehérvári Gyermek Kertépítő Verseny